Λεκέδες από καφέ: Πώς να τους καθαρίσετε από τα ρούχα και τα χαλιά σας

Αν έχετε λερώσει τα ρούχα ή τα χαλιά σας με καφέ δεν είναι ανάγκη να τα πετάξετε.

Λεκέδες από καφέ: Πώς να τους καθαρίσετε από τα ρούχα και τα χαλιά σας

Ο καφές χύθηκε πάνω στο καλό σας πουλόβερ την πιο άβολη στιγμή: στη δουλειά, καθώς ανοίγεται την πόρτα για να φύγετε, στο τέλος ενός δείπνου. Χύθηκε και στο χαλί ή στην ταπετσαρία του καναπέ σας την ώρα που χαλαρώνατε διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε ότι υπήρξε κάποτε στο σημείο αυτό λεκές από καφέ:

Κούπες
Εάν έχετε αφήσει ποτέ την κούπα σας στο νεροχύτη για μερικές μέρες με υπολείμματα καφέ ρίξτε απορρυπαντικό πιάτων μέσα στην κούπα και ενισχύστε το με μαγειρική σόδα. Τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι, ξεπλύνετε.

Ρούχα
Για φρέσκους λεκέδες δοκιμάστε πρώτα το κρύο νερό. Ρίξτε κρύο νερό στο πίσω μέρος του λεκέ. Αυτό θα εμποδίσει τα υπολείμματα καφέ να διεισδύσουν περισσότερο από το ύφασμα. Συνεχίστε να ρίχνετε κρύο νερό για 10 έως 15 λεπτά.

Εάν ο λεκές είναι παλαιός τρίψτε τον με λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και λίγο κρύο νερό σε μια λεκάνη. Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιάτων. Αφήστε το να καθίσει για τρία έως πέντε λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να στεγνώσει.

Εάν ο λεκές επιμένει δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη με ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό. Δοκιμάστε το μίγμα στο ρούχο για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποχρωματίζεται το ύφασμα. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το λεκέ και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα. Μετά πλύντε το και στεγνώστε το κανονικά.

Ταπετσαρία επίπλων
Αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας υγρού πιάτου με δύο φλιτζάνια δροσερό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί και περάστε το μίγμα στον λεκέ. Επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί η κηλίδα, στη συνέχεια καθαρίστε ξανά με κρύο νερό και στεγνώστε.

Χαλί
Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας υγρού πιάτου, μια κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι και δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί, περάστε τον λεκέ με το μίγμα. Εφαρμόστε λίγο κάθε φορά, σκουπίζετε συχνά με ένα στεγνό πανί μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Τέλος, καθαρίστε με κρύο νερό και στεγνώστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved