Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε λιωμένο κερί από τα χαλιά και τα έπιπλά σας

Μετά από τις γιορτινές διακοσμήσεις των γιορτινών ημερών είναι πολύ πιθανόν να καταλήξατε με έναν λεκέ από κερί στο χαλί ή τα έπιπλά σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε λιωμένο κερί από τα χαλιά και τα έπιπλά σας

Τα κεριά δημιουργούν μια όμορφη, ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Τις ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της γιορτινής διακόσμησης. Μια λάθος κίνηση ή μια απροσεξία μπορεί να έριξε λιωμένο κερί στο χαλί ή σε κάποιο έπιπλο.

Υπάρχουν τρόποι για να το αφαιρέσετε χωρίς να καταστραφούν τα αντικείμενά σας:

Από το χαλί
Αν το κερί είναι ακόμη μαλακό, παγώστε το με ένα παγάκι τυλιγμένο σε μια μικρή πλαστική σακούλα και, στη συνέχεια, ξύστε το κερί που περισσεύει. Περάστε την επιφάνεια με ένα σφουγγαράκι με υγρό καθαριστικό χαλιών και αφήστε το να στεγνώσει. Άλλος τρόπος είναι να καλύψετε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί και να το πιέσετε με τη μύτη ζεστού σιδήρου. Επαναλάβετε, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό τμήμα του υφάσματος μέχρι να μεταφερθεί όλο το κερί από το χαλί στο ύφασμα. Εάν παραμένει έγχρωμη κηλίδα εφαρμόστε στην επιφάνεια με ένα σφουγγαράκι υγρό καθαριστικό χαλιών και αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Από τα ξύλινα έπιπλα
Αν το κερί έχει πέσει σε κάποιο τραπεζάκι αφήστε το να σκληρύνει, ώστε να είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί το φινίρισμα. Με πλαστική σπάτουλα ή πιστωτική κάρτα, τρίψτε απαλά το εύθραυστο κερί. Μόλις αφαιρεθεί το κερί, καθαρίστε την περιοχή με ένα καθαρό ύφασμα και ψεκάστε με ένα καθαριστικό βερνίκι επίπλων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved