To tip της μαμάς: Πώς αφαιρείται ο λεκές λαδιού από τον καναπέ

Με ποιους τρόπους θα τον απομακρύνετε. 

To tip της μαμάς: Πώς αφαιρείται ο λεκές λαδιού από τον καναπέ
Τρόποι να καθαρίσετε από τον καναπέ τον λεκέ λαδιού. Bigstock

O λεκές από λάδι είναι από τους πιο συνηθισμένους, ειδικά στα ρούχα αλλά όχι πάντα εύκολος στην αφαίρεσή του.

Το ίδιο ισχύει αν διαπιστώσετε λεκέ από λάδι στον καναπέ σας. Ο τρόπος καθαρισμού και αφαίρεσης ποικίλει ανάλογα με το ύφασμα του καναπέ.

Να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα αφαιρέσετε τον λεκέ από λάδι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κάποια σκιά.

Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από λάδι στον καναπέ

Μόλις παρατηρήσετε λεκέ από λάδι στον καναπέ, ταμπονάρετε με μια χαρτοπετσέτα. Μην τρίβετε τον λεκέ και μην τον μουλιάζετε. Ρίξτε μαγειρική σόδα στον λεκέ και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Σκουπίστε τη μαγειρική σόδα με ηλεκτρική σκούπα. Εάν υπάρχουν επιπλέον υπολείμματα, επαναλάβετε τη διαδικασία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υγρό σαπούνι πιάτων σε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τον καθαρίσετε πλήρως.

Άμυλο καλαμποκιού

Το άμυλο καλαμποκιού λειτουργεί περίπου όπως η μαγειρική σόδα. Σκουπίστε τον λεκέ με χαρτί κουζίνας, ρίξτε άμυλο καλαμποκιού στον λεκέ και αφού περιμένετε περίπου 30 λεπτά, σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα. Δεν ξεπλένετε με απορρυπαντικό.

Βότκα

Η βότκα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στη αφαίρεση του λεκέ από λάδι. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα βότκας σε καθαρό πανί και ταμπονάρετε τον λεκέ στον καναπέ. Χρησιμοποιήστε λίγο ζεστό σαπουνόνερο για να σκουπίσετε ξανά την περιοχή και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αλκοόλης.

Παιδική πούδρα

Πασπαλίστε τη βρεφική πούδρα στον λεκέ μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Αφήστε τη για 30 λεπτά πριν τη σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα

Εάν ο λεκές λαδιού παραμένει, χρησιμοποιήστε λίγο σαπούνι πιάτων και νερό τρίβοντας με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Με πληροφορίες από το anitashousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved