Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην πιτσιλάει το λάδι στο τηγάνισμα

  • Ποιο είναι το μυστικό για να μην γεμίζει η κουζίνα σας λάδια όταν τηγανίζετε.
  • Τι δεν πρέπει να κάνετε.
Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην πιτσιλάει το λάδι στο τηγάνισμα

Το τηγάνισμα δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, ωστόσο, όλο και κάποιες φορές θα θελήσουν τα παιδιά να απολαύσουν τηγανιτές πατάτες ή ένα τηγανητό αυγό.

Και μπορεί ως διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα ωστόσο η κουζίνα γίνεται χάλια με τα λάδια που έχουν πιτσιλιστεί. Επειδή είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι μαμάδες στην κουζίνα, βρήκαμε μια λύση που ελπίζουμε να σας βοηθήσει.

patates thganhtes

Τι να κάνετε για να μην πιτσιλάει το λάδι

Όταν τηγανίζετε πατάτες ή λαχανικά ( κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κ.α.) να τα αλατίζετε λίγο πριν και όχι μετά το τηγάνισμα, γιατί το αλάτι δεσμεύει μέρος της υγρασίας με αποτέλεσμα το λάδι να πιτσιλάει λιγότερο.

Επίσης, μην ξεχνάτε να στραγγίζετε καλά τα λαχανικά και τις πατάτες ώστε να μην έχουν υγρασία την ώρα που τηγανίζονται.

Τι άλλο πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν τηγανίζετε

Επιλέξτε το σωστό λάδι

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων μελέτησαν συγκριτικά τρία φυτικά έλαια, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το λινέλαιο (λάδι λιναρόσπορου), ως προς την περιεκτικότητά τους σε αλδεΰδες όταν θερμαίνονται σε θερμοκρασία 190℃. Διαπίστωσαν ότι στο ηλιέλαιο και το λινέλαιο δημιουργήθηκαν περισσότερες αλδεΰδες και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με το ελαιόλαδο. Αυτό μάλλον οφείλεται στις δομικές διαφορές του κάθε λαδιού.

Αν και δεν είναι σαφές σε ποια ποσότητα προκαλούν βλάβες οι αλδεΰδες στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι (σχεδόν) βέβαιο ότι το περιστασιακό τηγάνισμα σε ελαιόλαδο δεν οδηγεί σε σημαντική επιβάρυνση για την υγεία Επίσης, εάν επαναχρησιμοποιείτε το λάδι, φροντίστε να το φιλτράρετε πρώτα και επίσης να μην το αποθηκεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ladi

Κατάλληλος εξοπλισμός

Η φριτέζα επιτρέπει στο λάδι να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία, διαθέτει καλάθι και διατηρεί το υπόλοιπο λάδι για μελλοντική χρήση. Εάν δεν έχετε φριτέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ώστε το τηγάνισμα να γίνεται ομοιόμορφα και πιο γρήγορα.

Αλευρώστε τα λαχανικά και τα ψάρια

Είτε σκοπεύετε να τηγανίσετε ψάρια είτε λαχανικά, αλευρώστε τα πρώτα. Για αλμυρά τηγανητά φαγητά, μπορείτε απλά να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι ή άλλα μπαχαρικά.Αν πάλι χρησιμοποιείτε κουρκούτι να θυμάστε ότι πρέπει να παρασκευαστεί μόνο δύο λεπτά πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved