To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από καραμέλα στα ρούχα

Τι να κάνετε αν τα ρούχα του παιδιού έχουν λεκέ από λιωμένη καραμέλα. 

To tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από καραμέλα στα ρούχα
Οι λεκέδες από καραμέλα μπορούν να αφαιρεθούν σχετικά εύκολα από τα ρούχα του παιδιού. Bigstock

Μπορεί οι καραμέλες να μην είναι μια υγιεινή επιλογή για τα παιδιά, όμως θα υπάρξουν στιγμές που θα φάνε σε κάποιο πάρτι, στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού σε μια απογευματινή βόλτα στο πάρκο.

Ορισμένες καραμέλες, όπως οι βουτύρου, όταν λιώσουν αφήνουν σκουρόχρωμους λεκέδες στα ρούχα που είναι αρκετά έντονοι.

Σε αυτή την περίπτωση να τι μπορείτε να κάνετε:

Πώς να αφαιρέσετε τη λιωμένη καραμέλα από τα ρούχα

  • Εάν είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε τα υπολείμματα καραμέλας δοκιμάστε να τα απομακρύνετε με ένα κουτάλι με λίγο κρύο νερό ή πάγο.
  • Συγκεκριμένα, τοποθετήστε μερικά παγάκια στον λεκέ από καραμέλα και αφήστε τα για μια ώρα. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ξύσετε ξανά την καραμέλα.
  • Αν η καραμέλα δεν ξεκολλάει, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι, ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι για να εφαρμόσετε το μείγμα στον λεκέ. Αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε τον λεκέ με ένα καθαρό πανί ( απ’ έξω προς τα μέσα).

Λευκαντικό οξυγόνου

Αν ο λεκές καραμέλας εξακολουθεί να υπάρχει στα ρούχα, φτιάξτε ένα διάλυμα λευκαντικού με βάση το οξυγόνο και χλιαρό νερό. Ελέγξτε αν το ρούχο δεν αποχρωματίζεται, και στη συνέχεια μουλιάστε το για αρκετέ ώρες πριν το πλύνετε.

Με πληροφορίες από το wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved