Γιώργος Λιανός: Με την κόρη του στην Παναγία Τσαμπίκα στη Ρόδο

Ο παρουσιαστής δημοσίευσε αρκετά στιγμιότυπα με την Βαλέρια στη μονή.

Γιώργος Λιανός: Με την κόρη του στην Παναγία Τσαμπίκα στη Ρόδο

Ο Γιώργος Λιανός απολαμβάνει τις διακοπές με την οικογένειά του μετά το τέλος των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Την περίοδο αυτή βρίσκεται στη Ρόδο και μαζί με την κόρη του Βαλέρια επισκέφτηκαν την Παναγία Τσαμπίκα.

Ο παρουσιαστής μάλιστα μοιράστηκε αρκετά στιγμιότυπα στον λογαριασμό του στο Instagram από τη μονή.

Παναγιά η Τσαμπίκα

Η Παναγιά η Τσαμπίκα βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού κοντά στο χωριό Αρχάγγελος. Αποτελείται από την παλαιά και την νέα μονή, που ονομάζονται από τους ντόπιους «η Ψηλή» και η «η Χαμηλή», αντιστοίχως. Η παλαιά μονή βρίσκεται στην κορυφή λόφου, πάνω από την ομώνυμη παραλία, ενώ η νέα βρίσκεται χαμηλότερα κοντά στην εθνική οδό που ενώνει τον Αρχάγγελο με την πόλη της Ρόδου. Η μονή γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, στο Γενέσιον της Θεοτόκου, ενώ πλήθος πιστών εορταστών συρρέουν από όλες τις μεριές του νησιού.

Η παλαιά μονή

Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα αυτό το γνωστό και παλιό μοναστήρι της Παναγιάς της Τσαμπίκας, υπήρχε στα κλασικά χρόνια, ο ναός της θεάς Αρτέμιδος, όπως λέει ένα επίγραμμα, ένας Ιερός Νόμος, όπου αναφέρονται θυσίες και τάματα προς τη θεά.

Το μοναστήρι αυτό είναι διαστάσεων 17 x 8 μέτρα και καλύπτεται με σταυροθόλια. Πρόκειται για ναό, όπως λέει και ο έγκριτος αρχαιολόγος Γιάννης Βολανάκης, του λεγόμενου Δωδεκανησιακού Τύπου που εξωτερικά φέρει κοίλα κεραμίδια.

Το δάπεδο του ναού καλύπτεται με χοχλάκι που εικονίζει διάφορα εκκλησιαστικά σχέδια. Ήταν συνήθεια για την παλιά εποχή, να στρώνουν τις αυλές και τα πατώματα σπιτιών και εκκλησιών με βότσαλα, και θαλασσινό και μαυρόασπρο. Η είσοδος του ναού είναι δυτικά καθώς και ένα πρόπυλο που καλύπτει τη δυτική αυτή πύλη του ναού. Ο ωραίος αυτός ναός φέρει εικονοστάσιο ξυλόγλυπτο με εξαίρετο διάκοσμο πολύ καλής ποιότητας. Οι δεσποτικές εικόνες είναι του 19ου αιώνα, ενώ το τέμπλο είναι παλαιότερο.

Η μικρή Βαλέρια

Η Βαλέρια-Ασημούλα γεννήθηκε τον Φλεβάρη του 2021 και είναι χαμογελαστό κοριτσάκι με παιχνιδιάρικη πάντα διάθεση, κάτι που φαίνεται πως έχει κληρονομήσει από τον μπαμπά του.

lianos-kori-baleria-(5).jpg

Η Βαλέρια είναι το τέταρτο παιδί του παρουσιαστή καθώς έχει άλλα τρία, την Αριάνα, τον Ιάσωνα καιτον Κωνσταντίνο από τον πρώτο του γάμο.

lianos-paidia-aerodromio.jpg

Γιώργος Λιανός, Αριάνα, Κωνσταντίνος και Ιάσονας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved