Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από αντηλιακό

Τρόποι για να απομακρύνετε τους λεκέδες από αντηλιακό.

Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες από αντηλιακό

Πώς να βγαίνει από τα ρούχα ο λεκές αντηλιακού.

Bigstock

Από τους πιο συχνούς λεκέδες του καλοκαιριού στα μαγιό, τις πετσέτες και τα ρούχα είναι από το αντηλιακό.

Γιατί η αντηλιακή κρέμα αφήνει λεκέδες

Η αντηλιακή κρέμα περιέχει συχνά ορισμένα έλαια, όπως η αβοβενζόνη που μπορεί να προκαλέσει κίτρινους ή πορτοκαλί λεκέδες.

Για να τους αφαιρέσετε έχετε τις εξής επιλογές:

Αφαιρέστε τους λεκέδες από αντηλιακό με σαπούνι

Περάστε τοπικά με σαπούνι και ζεστό νερό τους λεκέδες της αντηλιακής κρέμας. Αφήστε το να απορροφηθεί για μερικές ώρες. Στη συνέχεια ρίψτε τους λεκέδες με τα χέρια σας ή με μια βούρτσα και πλύντε κανονικά το ρούχο μία ή δύο φορές στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιήστε λαμπρυντικό πλυντηρίου πιάτων

Οι κίτρινοι λεκέδες από αντηλιακή κρέμα μπορούν επίσης να αφαιρεθούν με λαμπρυντικό πλυντηρίου πιάτων. Απλώστε το προϊόν στον λεκέ και αφήστε το να απορροφηθεί για ένα βράδυ. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο ως συνήθως.

lekes-apo-antiliako.jpg

Απλώστε υγρό απορρυπαντικό ή σαμπουάν στον λεκέ

Το υγρό απορρυπαντικό απομακρύνει τα λίπη και η αντηλιακή λοσιόν βασίζεται συχνά στο λάδι. Ταμπονάρετε με το υγρό απορρυπαντικό τους λεκέδες της αντηλιακής κρέμας. Αφήστε για λίγο να απορροφηθεί και μετά βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Απλώστε το ρούχο στον ήλιο

Έχετε δοκιμάσει όλες τις συμβουλές αλλά οι λεκέδες από την αντηλιακή κρέμα είναι ακόμα ορατοί; Απλώστε το ρούχο σε έντονο ηλιακό φως αμέσως μετά το πλύσιμο. Ο ήλιος έχει λευκαντική δράση και είναι πιθανόν οι λεκέδες να εξαφανιστούν αμέσως.

Τι να θυμάστε:

Σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του ρούχου: στα συνθετικά το αντηλιακό φεύγει πιο εύκολα απ΄ότι στα βαμβακερά. Επίσης, εάν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε ένα αποσκληρυντικό νερού στο πλυντήριο ή πλύντε στο χέρι με νερό που προηγουμένως έχετε βράσει.

Τέλος, αποφύγετε τη χλωρίνη καθώς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Με πληροφορίες από hg.eu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved