Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από παγωτό στα ρούχα

Δύο πράγματα πρέπει να προσέξετε όταν καθαρίζετε τους λεκέδες από παγωτό.

Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να εξαφανίσετε τον λεκέ από παγωτό στα ρούχα

Το καλοκαίρι τα παιδιά μετρούν μπάνια και παγωτά. Χωνάκι ή κυπελάκι, σπιτικό ή αγοραστό, το παγωτό είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό μικρών και μεγάλων. Βέβαια, οι λεκέδες από παγωτό στα ρούχα μόνο ευχάριστοι δεν είναι και κάποιες φορές είναι τόσο επίμονοι που δεν φεύγουν με ένα απλό πλύσιμο.

Τips για να εξαφανίσετε τον λεκέ παγωτού από τα ρούχα

Το μυστικό για να καθαρίσετε τα ρούχα αποτελεσματικά από τους λεκέδες παγωτού είναι η αμεσότητα και το κρύο νερό. Ας δούμε όμως τα βήματα ένα προς ένα.

  • Βήμα 1ο: Καθαρίστε τον λεκέ από παγωτό το συντομότερο δυνατό. Αρχικά απομακρύνεται την περίσσια ποσότητα από το ρούχο προσεκτικά για να μην απλωθεί ο λεκές ακόμα περισσότερο.
  • Βήμα 2ο: Γυρίστε το ρούχο από την εσωτερική πλευρά και ρίξτε στο επίμαχο σημείο κρύο νερό ή παγωμένη σόδα. Είναι σημαντικό το νερό να είναι κρύο λόγω της σύστασης του παγωτού.
  • Βήμα 3ο: Βάλτε πάνω στον λεκέ υγρό για τα πιάτα ή υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα και τρίψτε το ύφασμα σχολαστικά, αλλά χωρίς να τρίβετε με υπερβολική δύναμη.
  • Βήμα 4ο: Βάλτε το ρούχο σε μία λεκάνη με κρύο νερό για 15 λεπτά και τρίβετε το σημείο με τον λεκέ κάθε 3-5 λεπτά.
  • Βήμα 5ο: Πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο όπως θα το πλένατε και κανονικά

Προσοχή: Πριν κάνετε την παραπάνω διαδικασία είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες στην ετικέτα του ρούχου σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση.

lekes apo pagoto

Εάν το παγωτό έχει και σοκολάτα όπως για παράδειγμα είναι τα ξυλάκια με την σοκολατένια επικάλυψη, τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο ζόρικα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο γάλα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.






Πηγή πληροφοριών: cleanipedia.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved