Λεκές από αντηλιακό: Πώς βγαίνει από τα ρούχα;

Tips για να αφαιρέσετε τους λεκέδες που άφησε το αντηλιακό στο μαγιό ή τα ρούχα σας

Λεκές από αντηλιακό: Πώς βγαίνει από τα ρούχα;

Τα αντηλιακά έχουν ως βάση το λάδι επομένως ο λεκές που αφήνουν δύσκολα αφαιρείται χωρίς να αφήσει σκιά.

Τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται αβοβενζόνη, η οποία όταν έρθει σε επαφή με το κρύο νερό δημιουργεί σκούρους καφέ λεκέδες που δεν βγαίνουν εύκολα.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του ρούχου: στα συνθετικά το αντηλιακό φεύγει πιο εύκολα απ΄ότι στα βαμβακερά.Εάν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε ένα αποσκληρυντικό νερού στο πλυντήριο ή πλύντε στο χέρι με νερό που προηγουμένως έχετε βράσει.

Επίσης, αποφύγετε τη χλωρίνη καθώς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

lekes apo antiliako

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αντηλιακό

Αρχικά πρέπει να ελέγξετε την σύνθεση του υφάσματος για να γνωρίζετε σε πόσους βαθμούς μπορείτε να το πλύνετε. Στη συνέχεια αφαιρέστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα αντηλιακού ή κρέμα από το ρούχο.

  • Αν είστε στην παραλία τοποθετήστε πάνω στον λεκέ άμμο, προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα που έχει απομείνει.
  • Αν είστε στο σπίτι, πασπαλίζετε το λεκέ με μαγειρική σόδα ή κορν φλάουρ και πιέζετε προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα. Αφήνετε να δράσει για περίπου μισή ώρα και πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο.
  • Εναλλακτικά, βυθίστε το ρούχο σε ζεστό νερό αναμεμιγμένο με απορρυπαντικό για έως και 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό .

Πώς να αποφύγετε λεκέδες αντηλιακού

Οι συγκεκριμένοι λεκέδες είναι πραγματικά πολύ εύκολο να αποφευχθούν αρκεί να είστε προσεκτικοί με την εφαρμογή του αντηλιακού σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το φορέσετε πριν ντυθείτε, αφήνοντας λίγο χρόνο για να στεγνώσει.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μάρκες αντηλιακών που δεν περιέχουν τη χημική ουσία αβοβενζόνη, αλλά αυτό περιορίζει σημαντικά τις επιλογές σας. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μη χρησιμοποιήσετε υπερβολικές ποσότητες αντηλιακού και να περιμένετε περίπου 15 λεπτά πριν βγείτε έξω για να δώσετε χρόνο ώστε να απορροφηθεί στο δέρμα σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved