Θυμάστε τις ιστορίες της Bibi-bo; Ακούστε την ιστορία «H Bibi-bo στην εξοχή»

Μια ιστορία από τα παλιά.

Θυμάστε τις ιστορίες της Bibi-bo; Ακούστε την ιστορία «H Bibi-bo στην εξοχή»

screenshot/Youtube video

Θυμάστε τη Bibi-bo; Την πιο γλυκιά κούκλα του κόσμου, που κρατούσαμε στο χέρι όσα κορίτσια μεγαλώσαμε μεταξύ 1980-1990;

Αν πάλι δεν γνωρίζετε ποια είναι η Bibi-bo αφήστε μας να σας γνωρίσουμε την κούκλα των παιδικών μας χρόνων. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 από την εταιρία el greco και κυκλοφόρησε μόνο στην Ελλάδα. H δημοτικότητά της μειώθηκε και ξεχάστηκε με την πάροδο του χρόνου.

Σήμερα η bibi-bo είναι συλλεκτική!

https://www.instagram.com/p/CoDO1Tvj-2C

Τα κουτιά της ήταν διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια και το λεκτικό που τη συνόδευε ήταν: «bibi-bo η πιο γλυκειά του κόσμου». Υπήρχε η bibi-bo νοσοκόμα, νύφη, μπαλαρίνα, με τα ρόλερς και άλλες, πολλές. Σύντροφός της στο ταξίδι της; Ο Τζον Τζον και η φίλη της, Lili Lei.

https://www.instagram.com/p/Cpm7jdHNkvR

Εκτός από κούκλες όμως, κυκλοφόρησαν ντουλάπες της bibi-bo, ρούχα, τσαντάκια και ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο αυτό, συνοδευόταν από μια κασέτα που τα παιδιά της εποχής μπορούσαν να ακούσουν την αγαπημένη τους κούκλα, να αφηγείται όλα όσα έγραφε μέσα σε αυτό.

https://www.instagram.com/p/CmhlaZHt3Kd

Μία από αυτές τις ιστορίες βρήκαμε στο διαδίκτυο και αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Όχι μόνο για να σας θυμίσουμε κάτι από τα παιδικά σας χρόνια -όσες είχατε την bibi-bo στη ζωή σας- αλλά και για να μιλήσετε στα παιδιά σας για αυτή την κούκλα και φυσικά να ακούσετε μαζί την ιστορία της.

H Bibi-bo στην εξοχή

«Γεια σας, είμαι η Bibi-bo και αυτό το βιβλιαράκι που κρατάτε στα χέρια σας είναι το ημερολόγιό μου», ακούγεται να λέει αρχικά η εκφωνήτρια που χάρισε τη φωνή της στην αγαπημένη κούκλα πολλών κοριτσιών.

«Η ιστορία που θα διαβάσουμε σήμερα, είναι η περιπέτειά μου στην εξοχή. Κάθε φορά που θα ακούτε αυτόν τον ήχο, θα πρέπει να γυρίζετε τη σελίδα. Τώρα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την ιστορία μας στο όμορφο κάμπινγκ δίπλα στη θάλασσα!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved