Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια

Αν τα λευκά σας sneakers έχουν λερωθεί, υπάρχουν τρόποι να τα καθαρίσετε.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια

Λευκά δερμάτινα παπούτσια. 

Bigstock

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τα λευκά σας παπούτσια να φαίνονται ξανά σαν καινούργια.

Θα χρειαστείτε απλά μερικά προϊόντα οικιακής χρήσης που οι περισσότεροι έχετε στο σπίτι.

Ας δούμε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να γίνουν τα άσπρα παπούτσια σας πεντακάθαρα:

Ζεστό σαπουνόνερο

Ιδανικό για τον καθαρισμό παπουτσιών από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε. Χρησιμοποιώντας ένα πανί ή οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά το παπούτσι μέχρι να καθαρίσει, σκουπίστε την περίσσεια νερού και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για αρκετές ώρες.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι δύο φυσικά καθαριστικά.

Bigstock

Μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι

Ιδανικός συνδυασμός για πάνινα παπούτσια αλλά λειτουργεί και για άλλους τύπους. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό με μια κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματίσετε μια πάστα. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, απλώστε την στα παπούτσια με κυκλικές κινήσεις και, στη συνέχεια, αφήστε τα παπούτσια να αεριστούν για αρκετές ώρες πριν τα βουρτσίσετε και τινάξετε την αποξηραμένη πάστα.

Αραιωμένο λευκαντικό

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα υφασμάτινα παπούτσια με την προϋπόθεση ότι το κάνετε σε καλά αεριζόμενο χώρο προστατεύοντας παράλληλα το δέρμα και τα μάτια σας. Δημιουργήστε ένα διάλυμα καθαρισμού από ένα μέρος χλωρίνης και πέντε μέρη νερού (προσθέτοντας πολύ χλωρίνη μπορεί να κιτρινίσουν τα παπούτσια σας) και τρίψετε τα παπούτσια με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε το διάλυμα και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.

Toothpaste Flowing Out Of White Tube Onto Toothbrush Closeup. Oral Hygiene Concept

Η λευκή οδοντόκρεμα καθαρίζει τα παπούτσια.

Bigstock

Οδοντόκρεμα

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα κλασική λευκή (όχι έγχρωμου τζελ). Εφαρμόστε την σε όλο το παπούτσι με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν έντονους λεκέδες. Αφήστε για 10 λεπτά να δράσει πριν τη σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

Διατηρώντας τα λευκά σας παπούτσια καθαρά

Για να διατηρήσετε όσον το δυνατόν καθαρά τα λευκά παπούτσια, ακολουθήστε τις ακόλουθες συμβουλές.

  • Καθαρίστε τυχόν λεκέδες μόλις τους παρατηρήσετε. Όσο περισσότερο τους αφήνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν.
  • Αποφύγετε το πλυντήριο: Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε τα παπούτσια στο πλυντήριο, συνήθως τα καταστρέφει.

Πηγή: famousfootwear.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved