Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια των παιδιών όταν μυρίζουν

Αν τα παπούτσια των παιδιών σας μυρίζουν, υπάρχουν τρόποι να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές. 

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια των παιδιών όταν μυρίζουν
Bigstock

Τα παπούτσια των παιδιών συχνά μυρίζουν άσχημα και παρότι τα πλένετε στο πλυντήριο ή στο χέρι, η μυρωδιά δε λέει να φύγει.

Πώς μπορείτε λοιπόν να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια;

Ας δούμε τι εναλλακτικές έχετε :

Πλύντε ή αντικαταστήστε τους πάτους

Εάν τα παπούτσια έχουν πάτους, βγάλτε τους και πλύντε τους ξεχωριστά. Φροντίστε να πλένετε τόσο τα παπούτσια όσο και τους πάτους σε κανονική πλύση αλλά σε ήπια θερμοκρασία, αποφεύγοντας το στεγνωτήριο. Αντίθετα, στεγνώστε τα στον αέρα και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υγρά σε κάποιο σημείο.

Αν οι πάτοι είναι αρκετά βρώμικοι, ήρθε η ώρα να τους αντικαταστήσετε.

XRISEIS-TIS-VREFIKIS-POUDRAS.jpg

Ρίξτε βρεφική πούδρα

Η βρεφική πούδρα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια και τα παπούτσια σας στεγνά, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων. Επίσης, συμβάλει στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.

Τοποθετήστε στα παπούτσια φακελάκια τσαγιού

Και τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να καταπολεμήσουν την άσχημη οσμή. Ειδικά το μαύρο τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται μέσα στα παπούτσια. Τοποθετήστε μερικά φακελάκια τσαγιού σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε τα να βράσουν για αρκετά λεπτά. Αφαιρέστε τα σακουλάκια και τα αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού στα παπούτσια σας για σχεδόν μια ώρα. Στη συνέχεια σκουπίστε τα παπούτσια μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά.

Ραντίστε με έλαιο δέντρου τσαγιού

Το λάδι δέντρου τσαγιού είναι ένα θαυμάσιο προϊόν για τη μείωση της δυσοσμίας των παπουτσιών. Ένα ράντισμα με μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου μέσα στο παπούτσι μπορεί να μειώσει και να αποτρέψει οποιαδήποτε οσμή.

mageiriki-soda.jpg

Μαγειρική σόδα

Ένα εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό είναι η μαγειρική σόδα. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε τη μια νύχτα. Φροντίστε να την απομακρύνετε πριν φορέσουν τα παιδιά τα παπούτσια. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και καλαμποκάλευρο σε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες και να τις αφήσετε στα παπούτσια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει τις οσμές και να αφαιρέσει τα βακτήρια που βρίσκονται στα παπούτσια. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε το διάλυμα μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε τα να στεγνώσουν. Το ξίδι θα εξαφανίσει τη μυρωδιά και διατηρήσει τη μυρωδιά των παπουτσιών σας φρέσκια για ώρες.

Με πληροφορίες από το medicinenet.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved