Tips για μαμάδες: Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ξίδι στο σπίτι

Το ξίδι είναι ένα φυσικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθαριστικό.

Tips για μαμάδες: Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ξίδι στο σπίτι

To ξίδι καθαρίζει και απολυμαίνει.

Bigstock

Είναι εκπληκτικό πόσα πράγματα μπορείτε να καθαρίσετε με ξίδι στο σπίτι: από τον νεροχύτη και τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι τα τζάμια και το μπάνιο.

«Το ξίδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και εξαιρετικό για αρκετές επιφάνειες και συσκευές κουζίνας. Μια προειδοποίηση ωστόσο: το ξίδι μπορεί να βλάψει τη φυσική πέτρα και το ξύλο γι' αυτό πάντα να το αραιώνετε πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε σε τέτοιου είδους επιφάνειες», εξηγεί η Lucy Searle, Global Editor in Homes & Gardens.

Ας δούμε τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με λευκό ξίδι:

Τζάμια

Ανακατέψτε ίσα μέρη από λευκό ξίδι και ζεστό νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού για να καθαρίσετε με ένα πανί τα τζάμια. Να θυμάστε ότι η καλύτερη ώρα της ημέρας για τον καθαρισμό τους είναι όταν δεν χτυπάει ο ήλιος.

lathos-pou-kanete-otan-katharizete-tzamia.jpg

Καθαρίστε τα τζάμια με ξίδι.

Φούρνο μικροκυμάτων

Τον φούρνο μικροκυμάτων τον χρησιμοποιείτε συχνά, όμως, τον καθαρίζετε τακτικά; Η καλύτερη λύση να βάλετε σε ένα μπολ ίση ποσότητα ξιδιού και νερού και να θέσετε σε λειτουργία τον φούρνο για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε τα υπολείμματα φαγητού με ένα σφουγγάρι ή ένα βιτέξ.

Εστίες κουζίνας

Το ξίδι διασπά τα καμένα λίπη. Ρίξτε λοιπόν λίγο ξίδι στην εστία της κουζίνας και αφήστε να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Τρίψτε με σαπουνόνερο χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι ( προσοχή όχι σύρμα).

Νεροχύτη

Το αραιωμένο διάλυμα ξυδιού και νερού 1:1 είναι ιδανικό και για τον νεροχύτη της κουζίνας. Απλώς ψεκάστε όλες τις περιοχές του νεροχύτη και ξεπλύνετε με σαπουνόνερο στη συνέχεια.

Βραστήρα και καφετιέρα

Για να απαλλαγείτε από τα άλατα μέσα στο βραστήρα ή την καφετιέρα ρίξτε λίγο νερό και ξίδι απευθείας στις συσκευές. Στον βραστήρα αφήστε το ξίδι να δράσει για αρκετά λεπτά πριν τον ξεπλύνετε ενώ θέστε την καφετιέρα σε λειτουργία μόνο με νερό και ξίδι.

A Stack Of Plastic Slicing Boards Next To Four Hand-held Steel Grates And A Packet Of Flour. ooking

Οι πλαστικές σανίδες κοπής απολυμαίνονται με ξίδι.

Bigstock

Πλαστική σανίδα κοπής

Για να απολυμάνετε τη σανίδα κοπής χρησιμοποιήστε λίγο ξίδι με ζεστό νερό. Στη συνέχεια σαπουνίστε τη σανίδα με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

Ψυγείο

Αδειάστε τα ράφια του ψυγείου και περάστε το εσωτερικό με αραιωμένο νερό και διάλυμα ξιδιού. Σκουπίστε στη συνέχεια με ένα καθαρό, βρεγμένο και καλά στυμμένο πανί.

Μπάνιο

Το ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προϊόν καθαρισμού και στο μπάνιο. Καθαρίστε την μπανιέρα, το ντους, τους αρμούς στα πλακάκια, ακόμα και την τουαλέτα. Ψεκάστε ξίδι στις επιφάνειες που έχουν άλατα, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα.

Με πληροφορίες από το homesandgardens.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved