Tips για μαμάδες: Οκτώ απίθανες χρήσεις της οδοντόκρεμας που δε γνωρίζατε

Οκτώ τρόποι για να αξιοποιήσετε την οδοντόκρεμα στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Οκτώ απίθανες χρήσεις της οδοντόκρεμας που δε γνωρίζατε

Η οδοντόκρεμα είναι από τα προϊόντα που όλοι έχουμε σπίτι μας. Είναι ο σύμμαχός μας στην φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής, κάτι όμως που πιθανότατα δε γνωρίζατε είναι ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και με άλλους τρόπους εκτός από το πλύσιμο των δοντιών.

1. Σταματάει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα κουνουπιών

Τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού. Εάν σας τσιμπήσει κουνούπι βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σπυράκι και θα ανακουφιστείτε από την έντονη φαγούρα.

2. Για να καθαρίσετε τις κούπες που έχουν σημάδια από το καφέ ή το τσάι

Με τη συχνή χρήση, οι κούπες αποκτούν σημάδια που δε φαίνεται να βγαίνουν με ένα απλό πλύσιμο. Αυτά τα σημάδια είναι συνήθως υπολείμματα από τα ροφήματα που καταναλώνετε και μπορείτε να τα εξαφανίσετε εάν τα τρίψετε με λίγη οδοντόβουρτσα.

3. Για να καθαρίσετε τους τοίχους από τους λεκέδες με κηρομπογιές

Τα νήπια ειδικά λατρεύουν τις κηρομπογιές και συνηθίζουν να ζωγραφίζουν σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού και όχι μόνο στο μπλοκ ζωγραφικής τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε τους λεκέδες από κηροπογιές στον τοίχο; Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι τζελ) σε ένα σφουγγαράκι και τρίψτε το σημείο με τον λεκέ πολλές φορές μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.

kirompogies

Διαβάστε επίσης: Έχετε κηρομπογιές για πέταμα; Αξιοποιήστε τις για να φτιάξετε χρωματιστά κεριά

4. Για να καθαρίσετε τα λευκά σας sneakers

Πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα και βάλτε σε αυτήν μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Τρίψτε με τη οδοντόβουρτσα τα λευκά σας sneaker μέχρι να φύγουν όλες οι βρωμιές, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Θα είναι σαν καινούρια!

5. Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από το βαφή

Βάφετε μόνες σας τα μαλλιά σας; Τότε σίγουρα κάθε φορά τα χέρια και κάποια σημεία του προσώπου σας γεμίζουνε με λεκέδες από τη βαφή. Τρίψτε τα επίμαχα σημεία με λίγη οδοντόβουρτσα και οι λεκέδες των χρωστικών θα φύγουν πολύ εύκολα.

6. Για να εξαφανίσετε τα σπυράκια

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα ενοχλητικό σπυράκι και αφήστε την να δράσει για κάμποση ώρα. Η οδοντόκρεμα θα μειώσει τη φλεγμονή, με αποτέλεσμα το σπυράκι να συρρικνωθεί και να φύγει πιο γρήγορα.

akmi antimetopisi 1

7. Για να κάνετε τον νεροχύτη και τον νιπτήρα να λάμψει

Χρησιμοποιήστε την οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα της τουαλέτας. Θα διώξει κάθε ίχνος άσχημης μυρωδιάς κι επιπλέον θα τα απολυμάνει.

8. Για να καθαρίσετε λεκέδες από τα χαλιά

Υπάρχουν πολλές δραστικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες στα χαλιά και μία από αυτές είναι να τρίψετε το επίμαχο σημείο με οδοντόκρεμα, μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί.

Πηγή: healthywomen.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved