Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά το στρώμα του κρεβατιού

Για να είναι το στρώμα σας καθαρό, να τι πρέπει να κάνετε.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά το στρώμα του κρεβατιού

Γυναίκα πιάνει το στρώμα τους κρεβατιού.

Bigstock

Είναι η εποχή που μαζεύουμε χαλιά, αλλάζουμε κουρτίνες, αντικαθιστούμε τα παπλώματα με ελαφριές κουβέρτες.

Γενικά, κάνουμε μια καλή καθαριότητα στο σπίτι (γενική) για να υποδεχτούμε την άνοιξη.

Συνήθως όμως, ξεχνάμε να καθαρίσουμε το στρώμα του κρεβατιού γιατί, ίσως λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι καθαρό.

Όμως, το στρώμα λόγω της καθημερινής του χρήσης, φιλοξενεί ακάρεα, σκόνη, ιδρώτα και άλλα υπολείμματα, γι΄αυτό και χρειάζεται τακτικό καθάρισμα.

Τα καλά νέα είναι ότι το καθάρισμα ενός στρώματος είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

katharismos-stromatos-4.jpg

Γυναίκα σκουπίζει το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα.

Ας δούμε βήμα - βήμα τη διαδικασία

Αφαιρέστε σεντόνια και προστατευτικό στρώματος

Αφαιρέστε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τα καλύμματα του στρώματος και πλύντε τα όπως και τα μαξιλάρια (εάν δεν είστε σίγουροι, φροντίστε να ελέγξετε ξανά την ετικέτα).

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα

Με την ηλεκτρική σκούπα περάστε όλη την επιφάνεια του στρώματος, συμπεριλαμβανομένων και των πλευρών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές για να φύγει τυχόν κρυμμένη βρωμιά ή σκόνη.

Καθαρίστε το στρώμα με ένα καθαριστικό λεκέδων

Τώρα ήρθε η ώρα να εστιάσετε στους λεκέδες που τυχόν υπάρχουν στο στρώμα. Ποτέ μην μουλιάζετε τους λεκέδες με νερό ή διάλυμα καθαρισμού. Το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τον τύπο του λεκέ και τον τύπο του στρώματος. Για βιολογικούς λεκέδες, αναζητήστε ένα καθαριστικό με ένζυμα. Ψεκάστε το καθαριστικό σε ένα καθαρό λευκό πανί και, στη συνέχεια, σκουπίστε τη λεκιασμένη περιοχή με το πανί. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε κρύο νερό σε ένα διαφορετικό καθαρό πανί και να συνεχίσετε να σκουπίζετε μέχρι να φύγειο λεκές. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο προϊόν. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για λεκέδες από αίμα, ιδρώτα, εμετό, ούρα.

Ως εναλλακτική λύση μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα αναμειγνύοντας σαπούνι πιάτων με νερό και απλώνοντας μόνο τον αφρό στον λεκέ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα DIY διάλυμα από ίσα μέρη κρύου νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε όλο το στρώμα

Εάν δεν μπορείτε να βάλετε το στρώμα σας στον ήλιο και τον καθαρό αέρα, η μαγειρική σόδα είναι μια καλή εναλλακτική. Πασπαλίστε μια στρώση σε όλο το πάνω μέρος του στρώματος και αφήστε το για αρκετές ώρες . Η μαγειρική σόδα θα διασπάσει το οξύ και θα απορροφήσει τυχόν υπολειπόμενη υγρασία ή οσμή. Όσο περισσότερο μπορείτε να αφήσετε τη μαγειρική σόδα στο στρώμα, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα στο δωμάτιο για να μπει φως. Οι ακτίνες UV του ήλιου θα βοηθήσουν πραγματικά στην εξαφάνιση μούχλας ή βακτηρίων στο στρώμα.

katharismos-stromatos-3.jpg

Σκουπίστε το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα.

Σκουπίστε ξανά με την ηλεκτρική σκούπα

Μόλις η μαγειρική σόδα κάνει τα μαγικά της, σκουπίστε την καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

Αναποδογυρίστε το στρώμα

Τώρα η πρώτη πλευρά είναι πεντακάθαρη, γυρίστε το στρώμα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη. Καλό είναι να γυρίζετε το στρώμα κάθε τρεις μήνες, αλλά αυτός ο εμπειρικός κανόνας ισχύει μόνο για τα στρώματα με ελατήρια επειδή συμπιέζονται με την πάροδο του χρόνου

Προστατέψτε το στρώμα

Τώρα που ξέρετε πώς να καθαρίζετε ένα στρώμα, ήρθε η ώρα να το προστατέψετε. Μόλις στεγνώσει τελείως, καλύψτε το με ένα προστατευτικό στρώματος, το οποίο θα διευκολύνει τον καθαρισμό στο μέλλον.

Με πληροφορίες από το architecturaldigest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved