Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα το στρώμα του κρεβατιού

Διατηρήστε το στρώμα του κρεβατιού σας αλλά και των παιδιών σας καθαρό και χωρίς λεκέδες ακολουθώντας απλά tips.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα το στρώμα του κρεβατιού
pexels.com / Burst

Κι όμως, δεν αρκεί να αερίζετε το στρώμα και να αλλάζετε τα σεντόνια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να το καθαρίζετε ώστε να απομακρύνονται οι σκόνες και τα ακάρεα που συσσωρεύονται.

Σε μερικά στρώματα αναπτύσσεται ακόμα και μούχλα, ειδικά αν ιδρώνετε πολύ στον ύπνο σας ή ζείτε περιοχή με έντονη υγρασία. Επίσης, σε περίπτωση άσθματος ή αλλεργίας, ένα βρώμικο στρώμα επιδεινώνει τα συμπτώματα.

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το στρώμα, απομακρύνοντας τη σκόνη, τις οσμές και τους λεκέδες.

Βήμα πρώτο: Σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα

Βγάλτε τα σεντόνια και τις κουβέρτες από το κρεβάτι πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το στρώμα. Με τη βοήθεια του σωστού εξαρτήματος της σκούπας περάστε κάθε επιφάνεια του στρώματος από πάνω προς τα κάτω, κι από τις δύο πλευρές . Η διαδικασία αυτή είναι καλό να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ώστε να μην συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες σκόνης.

stroma

φώτο: pexels.com / Lina Kivaka

Βήμα δεύτερο: Απλώστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό, φυσικό αποσμητικό. Πασπαλίστε το στρώμα με τη σκόνη σόδας και τρίψτε απαλά με το χέρι σας ή με μια μαλακή βούρτσα για να πάει παντού. Όσο περισσότερο αφήνετε τη μαγειρική σόδα στο στρώμα , τόσο καλύτερα λειτουργεί.

Βήμα τρίτο: Καθαρίστε την μαγειρική σόδα

Μετά από 15 λεπτά ή αρκετές ώρες, εάν είναι δυνατόν, καθαρίστε το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα. Αποφύγετε τη χρήση εξαρτήματος με κυλιόμενο πινέλο, καθώς μπορεί να κολλήσει ή να καταστρέψει την επιφάνεια του στρώματος.Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε επίσης καλά τα σημεία του στρώματος κοντά στις ραφές και τις άκρες, καθώς πολλά νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη σκόνη συγκεντρώνονται εκεί.

stroma1

Βήμα τέταρτο: Αφαιρέστε τους λεκέδες

Ποτέ μη ρίχνετε τίποτα απευθείας στο στρώμα και μη χρησιμοποιείτε σαμπουάν χαλιών. Τα στρώματα δεν προορίζονται να βραχούν και θα αναπτυχθεί μούχλα αν περάσει υγρασία στο υπόστρωμα.

Αφαίρεση λεκέδων από ιδρώτα

Ψεκάστε ελαφρά την κιτρινισμένη περιοχή στο στρώμα σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου έως ότου είναι υγρό αλλά όχι βρεγμένο. Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει φυσικά. Ο λεκές εξασθενεί καθώς το υπεροξείδιο στεγνώνει, αλλά μπορείτε να το επαναλάβετε αν απαιτείται, μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Αφαίρεση λεκέδων από αίμα

Φτιάξτε μια πάστα από ¼ της κούπας οξυζενέ , 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων και ένα κουταλάκι αλάτι. Απλώστε την στο λεκέ αίματος και περιμένετε 10 λεπτά μέχρι να απομακρύνετε τα υπολείμματα με ένα κουταλάκι. Σκουπίστε το σημείο με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε οξυζενέ. Αν εξακολουθεί να υπάρχει σκιά, ψεκάστε με οξυζενέ. Ο λεκές θα εξασθενίσει καθώς το οξυζενέ στεγνώνει.

katharisma kounia kai stroma morou 1

Αφαίρεση λεκέδων από ούρα

Συχνά τα παιδιά “βρέχουν “ το κρεβάτι τους και το στρώμα μυρίζει. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού και λίγο οξυζενέ. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να περάσετε το πανί με το μείγμα, χωρίς όμως να μουλιάσει και να μη βραχεί περεταίρω το στρώμα. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Πηγή: housewifehowtos.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved