Πώς να καθαρίσετε το στρώμα της yoga

Για να μπορέσετε να απολαύσετε τα οφέλη της yoga θα πρέπει να έχετε και ένα καθαρό στρώμα.

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα της yoga

Ο ιδρώτας, οι μυρωδιές, η σκόνη και η βρωμιά πολλές φορές είναι επίμονα και πρέπει να απομακρυνθούν με κάτι περισσότερο από ένα υγρό μαντηλάκι. Ανάλογη με το πόσο συχνά παρακολουθείτε μαθήματα yoga, και χρησιμοποιείτε το στρώμα σας, θα πρέπει να είναι η συχνότητα καθαρισμού του. Εάν ιδρώνετε πολύ ή το χαλάκι σας διατηρεί τις οσμές, καθαρίστε το πιο συχνά, αν και μερικά χαλιά προειδοποιούν ότι ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να τα κάνει να φθαρούν πιο γρήγορα.

Τρόποι καθαρισμού

Καθαρίστε και τις δύο πλευρές του είτε με ένα ειδικό καθαριστικό (μερικοί κατασκευαστές χαλιών πωλούν και αυτά τα καθαριστικά μαζί με το στρώμα) ή με φτιάξτε το δικό σας μείγμα: μερικές σταγόνες υγρού πλυσίματος πιάτων και δύο φλιτζάνια ζεστού νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο χαλί και σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί. Ξεπλύνετε το με ένα υγρό πανί που έχετε βυθίσει σε καθαρό νερό και ξεβγάζετε καλά.

Τοποθετήστε το στρώμα σε μια επίπεδη επιφάνεια ή κρεμάστε το πάνω από τη ράβδο του ντους για να στεγνώσει πλήρως προτού το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Δοκιμάστε επίσης να το καθαρίσετε με ένα ήπιο μείγμα ενός μέρους λευκού ξιδιού και τρία μέρη νερού. Ξεπλύνετε με ένα καθαρό, υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.

Για να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές και να απορροφήσετε τα λάδια από το χαλί σας, πασπαλίστε και τρίψτε με σόδα ψησίματος. Αφήστε τη να καθίσετε 15 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ τη με μια βούρτσα.

Μερικά στρώματα μπορούν να πλυθούν με το χέρι με κρύο νερό και ήπιο σαπούνι, ενώ άλλα μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο ρούχων με κρύο νερό σε ήπιο κύκλο. Μην το βάζετε ποτέ στο στεγνωτήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved