Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων και δεν τα γνωρίζετε

Γιατί είναι σημαντικό να αποφεύγετε αυτά τα λάθη όταν πλένετε τα ρούχα στο πλυντήριο. 

Tips για μαμάδες: Τα λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων και δεν τα γνωρίζετε

Γυναίκα ετοιμάζεται να βάλει πλυντήριο ρούχων 

Bigstock

Κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο ρούχων προφανώς ακολουθείτε την ίδια διαδικασία: λευκά μαζί, σκουρόχρωμα ξεχωριστά όπως και τα ανοιχτόχρωμα.

Μέχρι εδώ καλά, όμως υπάρχουν κάποια λάθη που είναι πιθανόν να κάνετε όταν βάζετε πλυντήριο επηρεάζοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε τα πιο συχνά από αυτά:

Δεν κάνετε σωστό διαχωρισμό

Σύμφωνα με τη Martha Stewart Living, όσο καλύτερα διαχωρίζετε τα ρούχα τόσο πιο καθαρά θα είναι. Για παράδειγμα, ξεχωρίστε τα πολύ βρώμικα ρούχα από τα ελαφρώς λερωμένα. Επίσης, τα τζιν καλό είναι να τα πλένετε όλα μαζί αφού τα έχετε γυρίσει από την ανάποδη και με κρύο νερό.

A Young Girl Puts Things In The Washing Machine, A Woman Sits On The Floor Of A Cozy House And Looks

Νεαρή γυναίκα βάζει πλυντήριο

Bigstock

Στεγνώνετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο

Το στεγνωτήριο μπορεί να είναι ιδιαίτερα πρακτικό το χειμώνα όμως τα ρούχα, ειδικά τα χρωματικά, φθείρονται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Όταν ο καιρός το επιτρέπει απλώστε τα ρούχα να στεγνώσουν στη βεράντα. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια και παράλληλα τα ρούχα σας διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Ανακατεύετε τις κάλτσες με τα ρούχα

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε πρώτα τις κάλτσες στο πλυντήριο και μετά να προσθέσετε όλα τα άλλα ρούχα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα τις χάνετε…

Lost Sock

Γυναίκα κρατά μία κάλτσα

Bigstock

Δεν κλείνετε τα φερμουάρ

Τα ανοιχτά φερμουάρ μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα ευαίσθητα ρούχα γι΄αυτό φροντίστε να τα κλείνετε. Το ίδιο ισχύει και για τα σουτιέν αν και καλό είναι τα πλένετε στο χέρι και όχι στο πλυντήριο. Διαφορετικά τοποθετήστε τα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη κατά την πλύση.

Δεν καθαρίζετε συχνά το πλυντήριο

Μη περιμένετε ν΄αρχίσει να μυρίζει ο κάδος του πλυντηρίου για να τον καθαρίσετε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάλτε ένα άδειο πλυντήριο με χλωρίνη για να απολυμανθεί, καθαρίστε τα φίλτρα αλλά και τα λάστιχα στα οποία συσσωρεύεται υγρασία και μούχλα.

Με πληροφορίες από το familyhandyman.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved