Tips για μαμάδες: Πώς να πλένετε το πουπουλένιο μπουφάν στο πλυντήριο

To κόλπο για να παραμένει σε άψογη κατάσταση.

Tips για μαμάδες: Πώς να πλένετε το πουπουλένιο μπουφάν στο πλυντήριο
Bigstock

Τα περισσότερα μπουφάν πλένονται στο πλυντήριο χωρίς να φθαρούν ή να χάσουν τη φόρμα τους.

Τα πουπουλένια μπουφάν όμως θέλουν ειδική μεταχείριση στο πλύσιμο καθώς συχνά τα πούπουλα συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία με αποτέλεσμα να χάσουν τη φόρμα τους.

Πώς να πλύνετε το πουπουλένιο μπουφάν

Πριν βάλετε για πλύσιμο το πουπουλένιο μπουφάν σας στο πλυντήριο, ελέγξτε την ετικέτα του. Ορισμένα μπουφάν θέλουν μόνο στεγνό καθάρισμα κι άλλα πλένονται σε μέτρια θερμοκρασία.Τοποθετήστε το μπουφάν στον κάδο του πλυντηρίου με ελάχιστο απορρυπαντικό και καθόλου μαλακτικό.

Επιλέξτε την αναγραφόμενη, στην ετικέτα, θερμοκρασία και πριν θέσετε σε λειτουργία το πρόγραμμα πλύσης, προσθέστε δύο μπαλάκια του τένις! Οι μπάλες βοηθούν ώστε τα πούπουλα να μη συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία κι έτσι το μπουφάν να δείχνει αφράτο.

Μετά το πλύσιμο απλώστε το μπουφάν να στεγνώσει σε εξωτερικό χώρο. Καλό είναι να το γυρίζετε αρκετές φορές κι από όλες τις πλευρές ώστε να στεγνώσει καλά.

Τέλος πριν το φορέσετε, «χτυπήστε το» με τα χέρια σας για να αφρατέψει ακόμα περισσότερο.

Συνθετικά μπουφάν: Πλύσιμο

Τα συνθετικά μπουφάν πλένονται συνήθως στους 30°C . Η υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να χαλάσει τις ραφές ή να καταστρέψει το ύφασμα ( με την πάροδο του χρόνου). Το ίδιο θα συμβεί αν χρησιμοποιήσετε μαλακτικό γι΄αυτό και πρέπει να το αποφεύγετε.

Για να πλύνετε το μπουφάν, γυρίστε το από τη ανάποδη, κλείστε το φερμουάρ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στις τσέπες και χαλαρώστε τα κορδόνια περίσφιξης.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό κατάλληλο για όλα τα ρούχα . Σε αντίθεση με τα πουπουλένια τζάκετ , τα συνθετικά μπουφάν δεν χρειάζονται κάποιο ειδικό είδος απορρυπαντικού. Στεγνώνετε το μπουφάν σε εξωτερικό χώρο ή σε στεγνωτήριο ( συμβουλευτείτε την ετικέτα του μπουφάν).

ksexasena-rouxa-sto-plidirio.jpg

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το μπουφάν

Όσο συχνά χρειάζεται, αλλά όσο πιο σπάνια γίνεται! Με άλλα λόγια, μη πλένετε το μπουφάν, συνθετικό ή πουπουλένιο, απλά και μόνο για να το φρεσκάρετε αλλά γιατί θα είναι βρώμικο.

Επομένως, δεν υπάρχει γενικός κανόνας για το πόσο συχνά ή κάθε πότε πρέπει να πλένετε το μπουφάν σας.

Εάν το συνθετικό μπουφάν σας είναι βρώμικο μόνο εξωτερικά, μπορείτε να το καθαρίσετε (προσεκτικά) χρησιμοποιώντας ένα πανί και λίγο νερό ή ουδέτερο σαπούνι. Διαφορετικά το πλένετε στο πλυντήριο ή το πηγαίνετε στο καθαριστήριο.

Με πληροφορίες από το alpinetrek.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved