Τips για μαμάδες: Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο στο σπίτι

Το ελαιόλαδο έχει κι άλλες χρήσεις εκτός από τη μαγειρική.

Τips για μαμάδες: Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο στο σπίτι

Το ελαιόλαδο έχει πολλές χρήσεις μέσα στο σπίτι.

Bigstock

Το ελαιόλαδο έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ορισμένα από αυτά δρουν ευεργετικά στη φροντίδα της επιδερμίδας ενώ εκτός των άλλων, είναι κατάλληλο και ως καθαριστικό.

Κι αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο στο σπίτι, σας έχουμε ετοιμάσει μια μικρή λίστα:

Συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα

Αφαιρέστε το λίπος με ξύδι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο για να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα. Τρίψτε με ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι το λάδι με κυκλικές κινήσεις και θα δείτε διαφορά.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

Το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην καθαριότητα

Δερμάτινες καρέκλες

Το ελαιόλαδο – όπως και ορισμένα άλλα έλαια - μπορούν να επιδιορθώσουν τις γρατσουνιές, να αποκαταστήσουν το χρώμα και να προσθέσουν λάμψη σε φθαρμένα δερμάτινα καθίσματα (καθώς και παπούτσια και άλλα δερμάτινα αντικείμενα). Απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε μαλακό πανί και τρίψτε την δερμάτινη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Ξύλινα ντουλάπια κουζίνας

Το ελαιόλαδο μπορεί να…αναζωογονήσει το ξύλο. Δοκιμάστε να το αναμίξετε με χυμό λεμονιού (ένα μέρος χυμού σε δύο μέρη λάδι) για να τρίψετε τα ξύλινα ντουλάπια καθώς και τα ξύλινα τραπέζια ή τις καρέκλες ( δεν μιλάμε για τις ξύλινες επιφάνειες που έχουν βερνίκι)

Μαντεμένια τηγάνια

Εάν στο μαντεμένιο τηγάνι έχει κολλήσει φαγητό και δεν έχετε λεμόνια, μπορείτε να το τρίψετε χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθούν τα υπολείμματα φαγητού και θα διατηρήσετε την επιφάνεια του τηγανιού σε καλή κατάσταση.

elaiolado.jpg

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο

Ξύλινες κουτάλες

Για να διατηρήσετε τις κουτάλες σε καλή κατάσταση, περάστε τις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ελαιόλαδο. Το ξύλο θρέφει και παράλληλα οι κουτάλες δεν σπάνε ούτε ξεθωριάζουν.

Ασημένια κοσμήματα

Το ελαιόλαδο βοηθά να διατηρήσουν τα ασημένια κοσμήματα ή διακοσμητικά τη λάμψη τους. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί με λίγο λάδι για να σκουπίσετε τα ασημένια αντικείμενα που έχετε το σπίτι.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved