Tips για μαμάδες: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο;

  • Ποια τα οφέλη του ελαιόλαδου για τον οργανισμό;
  • Συντήρηση και αποθήκευση λαδιού: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Tips για μαμάδες: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο;

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη για τον οργανισμό

Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και έχει πολυάριθμα οφέλη για τον οργανισμό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά και η κατανάλωσή του όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό μικρών και μεγάλων, αλλά προλαμβάνει ασθένειες και συμβάλλει στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες συμβάλλει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων Διαταραχής Ελλεζιμματικής Προσοχής και Υπερικινητικότητας, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά οξέα ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών.

Το ελαιόλαδο έχει πολλά οφέλη και για την επιδερμίδα. Το λάδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.

elaiolado apothikeusi

Συντήρηση και αποθήκευση λαδιού: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Το λάδι δεν λείπει από κανένα σπίτι και το χρησιμοποιούμε σε κάθε λογής συνταγές για φαγητά, σαλάτες, αλλά και γλυκά. Το ερώτημα όμως είναι «Το αποθηκεύουμε σωστά;».

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το λάδι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, ωστόσο εάν δεν καταναλωθεί και δεν έχει αποθηκευτεί σωστά μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση και τα συστατικά του.

Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύσουμε το ελαιόλαδο είναι σε σκιερό μέρος, εκτός ψυγείου και ιδανικά σε γυάλινες συσκευασίες. Εάν λοιπόν έχετε αποθηκευμένο το λάδι σε τενεκέδες ή πλαστικά μπουκάλια, μεταφέρετέ το σε γυάλινα. Το λάδι μπορεί να αποθηκευτεί και στο ψυγείο εάν θέλετε να το διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, μην παραξενευτείτε εάν όταν το βγάλετε έχει θολώσει. Αυτό συμβαίνει στο παρθένο ελαιόλαδο και ξεθολώνει μόνο του μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved