Tips για μαμάδες: Έξυπνες και πρακτικές χρήσεις του ελαιόλαδου στο σπίτι

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο χρήσιμο στη μαγειρική. Έχει κι άλλες χρήσεις.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες και πρακτικές χρήσεις του ελαιόλαδου στο σπίτι

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο στην κουζίνα καθημερινά και ενίοτε για μάσκες ομορφιάς.

Το ελαιόλαδο άλλωστε έχει πολλά οφέλη, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για το δέρμα, τα μαλλιά, ενώ αποδεικνύεται χρήσιμο και για το σπίτι.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε χρήσεις του ελαιόλαδου που μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

Γυαλίζει τα θαμπά ξύλινα έπιπλα

Με την πάροδο του χρόνου, τα ξύλινα έπιπλα μπορεί να γίνουν θαμπά. Επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη τους χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Περάστε τις ξύλινες επιφάνειες με μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και ένα στεγνό πανί μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα τη διαφορά.

Ξεκολλάει το φερμουάρ

Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και ταμπονάρετε τα δόντια του φερμουάρ. Θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και το φερμουάρ θα ξεκολλήσει.

Γυαλίζει τις ανοξείδωτες επιφάνειες

Δεν είναι μόνο το ξύλο που μπορεί να επωφεληθεί από τις θρεπτικές ιδιότητες του ελαιολάδου αλλά και οι inox επιφάνειες. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε απαλά τις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τον φούρνο μικροκυμάτων και κάθε inox επιφάνεια για να αποφύγετε ραβδώσεις, διάβρωση και αμαύρωση.

Γυαλίζει τα παπούτσια

Εάν δεν έχετε βερνίκι παπουτσιών, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ως εναλλακτική λύση για να γυαλίσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας και να τους δώσετε στιγμιαία λάμψη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα στα παπούτσια σας με κυκλικές κινήσεις με ένα καθαρό πανί.

xriseie-elaiolado.jpg

Αφαιρεί τα αυτοκόλλητα

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να αφαιρέσετε το αντιαισθητικό αυτοκόλλητο από το βάζο; Στοιχηματίζουμε ότι δεν σκεφτήκατε το ελαιόλαδο. Ταμπονάρετε λίγο ελαιόλαδο στο αυτοκόλλητο ή την ετικέτα και περιμένετε για λίγα λεπτά. Το αυτοκόλλητο θα ξεκολλήσει αμέσως χωρίς να χρειάζεται ξύσιμο ή τρίψιμο.

Αφαιρεί την τσίχλα

Ελπίζουμε να μην κολλήσετε ποτέ τσίχλα στα μαλλιά σας, αλλά αν συμβεί, μην πανικοβληθείτε. Χρησιμoποιείστε ελαιόλαδο πάνω και γύρω από την τσίχλα στα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά πριν την αφαιρέσετε απαλά.

Ελαιόλαδο: Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό

Με πληροφορίες από το experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved