7χρονη έγινε η νεότερη yoga instructor

Ταλαντούχο κορίτσι μετέτρεψε το πάθος της σε καριέρα ως η νεότερη yoga instructor και έγραψε ιστορία ως η νεότερη πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα στον κόσμο.

7χρονη έγινε η νεότερη yoga instructor

Praanvi Gupta

Instagram/Praanvi Gupta

Η Praanvi Gupta από την Ινδία είναι η νεότερη δασκάλα γιόγκα και σε ηλικία μόλις 7 ετών και 165 ημερών κατάφερε να μπει στο βιβλίο guinness.

H εντυπωσιακή πιτσιρίκα εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε ως RYT200 (Registered Yoga Teacher) από τον Οργανισμό Yoga Alliance, μετά την ολοκλήρωση του 200ωρου Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα.

Είναι ακόμη πιο μικρή και από τον νεότερο yoga instructor, Reyansh Surani, επίσης από την Ινδία, ο οποίος έλαβε την πιστοποίησή του τον Ιούλιο του 2021, σε ηλικία 9 ετών και 220 ημερών.

Praanvi-Gupta-neoteri-instructor-yoga.jpg

Praanvi Gupta

instagram/Praanvi Gupta



Το ταξίδι της Praanvi ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 3,5 ετών και παρακολουθούσε τη μητέρα της να κάνει γιόγκα στο σπίτι. Αφού πέρασε μερικούς μήνες καθισμένη δίπλα της και μιμούμενη τις διάφορες στάσεις της γιόγκα, σύντομα άρχισε να κάνει γιόγκα μόνη της.

Σε ηλικία 7 ετών, η Praanvi γράφτηκε σε μαθήματα γιόγκα τα οποία παρακολούθησε κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων της στο Vedic Yoga Centre.

Μέσα από τα μαθήματα, ανακάλυψε το πάθος της για τη διδασκαλία.

«Θέλω να μεταδώσω την αγάπη για τη γιόγκα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!», είπε η Praanvi.

Λίγους μήνες αργότερα, με την ενθάρρυνση του εκπαιδευτή της γιόγκα, ξεκίνησε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα.

«Αυτό το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, λόγω των μαθημάτων του σχολείου», εξηγεί η Praanvi. «Όμως, με τη μεγάλη υποστήριξη από τους δασκάλους και τους γονείς μου, είμαι χαρούμενη που ολοκλήρωσα με επιτυχία και πέρασα τις εξετάσεις πιστοποίησης του μαθήματος Yoga Teachers Training Course».

Ένας από τους δασκάλους της, ο Δρ Seema Kamath, σχολίασε: «Η Praanvi ήταν μία αρκετά ενθουσιώδης μαθήτρια με ήρεμο μυαλό και προθυμία να μάθει. Είναι ένα ευλογημένο παιδί και αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις πιο έξυπνες μαθήτριες που έχω γνωρίσει ποτέ σε αυτή την ηλικία. Ήταν πολύ προσεκτική και αφοσιωμένη σε όλες τις τάξεις».

learningwithpraanvi_neoteri-instructor-yoga.jpg

Praanvi Gupta

instagram/Praanvi Gupta



Οι δάσκαλοι και οι γκουρού της, ο Δρ Vincent Earth Kottayil και ο Dr Soorya, είναι και οι δύο πολύ περήφανοι για το επίτευγμά της.

Ανάμεσα στα διάφορα ρεκόρ και τα βραβεία της, η Praanvi έχει κερδίσει επίσης Χρυσά μετάλλια σε Διεθνείς Ολυμπιάδες για τα υποδειγματικά της επιτεύγματα!

Η αγάπη της για τη διδασκαλία την ενέπνευσε να δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο YouTube, Learning with Praanvi, όπου μοιράζεται το ταξίδι της με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τους εκπαιδεύει στην τέχνη και τη φιλοσοφία της γιόγκα.

Αφού έμαθε ότι είναι κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, αποφάσισε να κάνει ένα σύντομο και εύκολο μάθημα γιόγκα ειδικά για παιδιά, το οποίο μοιραστήκαμε με το νεανικό κοινό μας στο GWR Kids.

Δείτε το εδώ:



Η Praanvi πιστεύει ότι η γιόγκα μπορεί να είναι ωφέλιμη για παιδιά και ενήλικες. Βοηθά στη βελτίωση της εστίασης και συμβάλλει σε μια συνολικά πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η συμβουλή της είναι: «Κάνε μεγάλα όνειρα και πίστεψε στον εαυτό σου!»

πηγή: guinnessworldrecords.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved