Abhimanyu Mishra: Το παιδί-θαύμα που έγινε ο νεότερος grandmaster στο σκάκι

Είναι μόλις δώδεκα ετών και θεωρείται φαινόμενο στο σκάκι.

Abhimanyu Mishra: Το παιδί-θαύμα που έγινε ο νεότερος grandmaster στο σκάκι
kids.guinnessworldrecords.com

Ο Abhimanyu (Abhi) Mishra είναι 12 ετών. Το όνομά του έκανε τον γύρο του διαδικτύου τον περασμένο Ιούλιο όταν νίκησε τον αντίπαλό του στο GM Mix στην Ουγγαρία και αναδείχθηκε ο νεότερος Grandmaster στο σκάκι.

Για τρεις μήνες, ο Αbhi άφησε το σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μετακόμισε στην Ουγγαρία με τη συνοδεία του πατέρα του κι έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να συμμετάσχει και να κερδίσει το τουρνουά. Αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που το νεαρό αγόρι διακρίθηκε στο αγαπημένο του χόμπι. Σε ηλικία 9 ετών και 2 μηνών, έγινε ο νεότερος Master στην ιστορία της Αμερικής και έναν χρόνο αργότερα έγινε και ο νεότερος Master διεθνώς.

Πλέον το όνομά του έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο νεότερος Grandmaster μέχρι σήμερα, έναν τίτλο που μέχρι πρότινος και επί19 χρόνια κατείχε ο Sergey Karjakin από την Ουκρανία.

skaki agoraki guiness

Πηγή φωτογραφίας: kids.guinnessworldrecords.com

Η εξάσκηση, η συνεχής προσπάθεια και η επιμονή

Το 12χρονο αγόρι αφοσιώνεται στον στόχο του, προσπαθεί και δεν τα παρατάει στις δυσκολίες. Έναν χρόνο πριν, υπήρξε μία περίοδος κατά την οποία έπαιξε 35 παιχνίδια χωρίς να έχει ούτε μία νίκη. Δεν πτοήθηκε όμως. Με πείσμα και πάθος συνέχισε να προσπαθεί και τελικά κατάφερε να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις.

Όσο για το πόσες ώρες προπονείται καθημερινά, κατά μέσο όρο, φτάνουν τις 12.

Σκάκι – Ποια τα οφέλη για το παιδί

Σε αρκετές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι μαθητές που είχαν συστηματική ενασχόληση με το σκάκι για κάποιο διάστημα είχαν βελτίωση έως 60% στην σχολική τους επίδοση, κυρίως στα μαθηματικά και στα γλωσσικά μαθήματα.

Επιπλέον, το σκάκι θεωρείται ότι αυξάνει την ευφυΐα, βελτιώνει τη μνήμη, βοηθά στην ικανότητα για συγκέντρωση, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την αναλυτική σκέψη και βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Πηγή πληροφοριών: kids.guinessworldrecords.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved