Tips για μαμάδες: Πώς πρέπει να τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων τα μαχαιροπίρουνα.

Tips για μαμάδες: Πώς πρέπει να τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων
Γυναίκα είναι μπροστά στο ανοιχτό πλυντήριο πιάτων Bigstock

Πώς τοποθετείτε συνήθως στη θήκη του πλυντηρίου πιάτων τα μαχαιροπίρουνά σας; Προς τα πάνω ή προς κάτω;

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανόν να απαντήσουν ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο αρκεί να είναι κάθετα στη θήκη ώστε να πλυθούν καλά.

Ακόμα και στα εγχειρίδια των πλυντηρίων πιάτων, σαφής απάντηση δεν υπάρχει, καθώς ορισμένες εταιρίες δεν αναφέρουν καν πώς πρέπει να τα τοποθετείτε ενώ άλλες εστιάζουν κυρίως στα μαχαίρια συστήνοντας να είναι η λαβή προς τα πάνω για την αποφυγή τραυματισμού.

xpeplima-piaton.jpg

Γυναίκα μπροστά στο ανοιχτό πλυντήριο πιάτων

Τι απαντά ο ειδικός

Αν πραγματικά αναρωτιέστε πώς να τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων, ο Ashley Iredale, κριτικός αντικειμένων στο Choice, έχει την απάντηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, τα μαχαίρια και τα πιρούνια πρέπει πάντα να κοιτάζουν προς τα κάτω όταν τα βάζετε στη ειδική θήκη πλυντηρίου πιάτων, για τους εξής τρεις λόγους:

Είναι περισσότερο ασφαλές

«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να κοπείτε στην προσπάθειά σας να τα πιάσετε χωρίς την απαιτούμενη προσοχή», τονίζει ο Ashley. Φυσικά όπως εξηγεί, ο τραυματισμός δεν μπορεί να προέλθει μόνο από τα μαχαίρια αλλά και από τα πιρούνια.

plidirio-piaton.jpg

Ανοιχτό πλυντήριο πιάτων

Είναι πιο εύκολο να βγάλετε τα μαχαιροπίρουνα από το πλυντήριο πιάτων

Όταν οι λαβές από τα μαχαιροπίρουνα είναι προς τα πάνω είναι πιο εύκολο να τα βγάλετε και να τα τακτοποιήσετε στο συρτάρι. Προφανώς και δεν γλιτώνετε σημαντικό χρόνο, αλλά όπως αναφέρει ο Ashley, ακόμα και μερικά δευτερόλεπτα να εξοικονομήσετε στην κουζίνα είναι κάτι…

Λιγότερα μικρόβια και κηλίδες

Τοποθετώντας τα μαχαιροπίρουνα με τις λαβές προς τα πάνω αποφεύγετε τη μεταφορά μικροβίων από τα χέρια σας στο πιρούνι ή το κουτάλι που μόλις πλύθηκε.

Επίσης, δεν μένουν στάμπες και κηλίδες από το πλυντήριο στην επιφάνεια των μαχαιροπίρουνων που χρησιμοποιείτε.

Με πληροφορίες από το choice.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved