Tips για μαμάδες: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο πιάτων

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά και συχνά το πλυντήριο πιάτων.

Tips για μαμάδες: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο πιάτων
Γυναίκα χαμογελά μπροστά από το ανοιχτό πλυντήριο πιάτων Bigstock

Tο πλυντήριο πιάτων όπως και άλλες συσκευές, χρειάζεται τακτικό καθάρισμα.

Αυτό θα το διαπιστώσετε όταν αρχίσει να μυρίζει κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου ή όταν τα σκεύη δεν είναι καθαρά μετά την πλύση.

Δύο είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο πιάτων: τους βραχίονες περιστροφής και το φίλτρο.

Βραχίονες περιστροφής

Συχνά οι τρύπες από τους βραχίονες περιστροφής μπορεί να έχουν βουλώσει, κυρίως από τα άλατα του νερού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ψεκάζει τη σωστή ποσότητα νερού.

Τσεκάρετε λοιπόν τις τρύπες και με μια οδοντογλυφίδα ή καρφίτσα ( εξαιρτάται το μέγεθος) καθαρίστε τυχόν βρωμιές ή άλατα που υπάρχουν.

Φίλτρο πλυντηρίου

Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων κάθε μήνα. Αφαιρέστε το από το πλυντήριο και μεταφέρετέ το στον νεροχύτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σαπούνι πιάτων και μια οδοντόβουρτσα ή άλλη μικρή βούρτσα καθαρισμού, τρίψτε τη βρωμιά και ξεπλύνετε. Όταν είναι καθαρό, απλώς τοποθετήστε το ξανά στη συσκευή σας. Η διαδικασία όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι τόσο απλή που μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας όσο συχνά θέλετε.

Καθαρίστε το πλυντήριο με ζεστό νερό και ξίδι

Εκτός από το φίλτρο και τους βραχίονες καθαρίστε στη συνέχει όλο το πλυντήριο. Αφαιρέστε όλα τα αποσπώμενα μέρη και πλύντε τα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Καθαρίστε την πόρτα του πλυντηρίου με σφουγγάρι , ζεστό νερό και ξίδι ενώ αν χρειαστεί τρίψτε τα λάστιχα με μια οδοντόβουρτσα.

Για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, τοποθετήστε στην επάνω σχάρα ένα μπολ με ξίδι και ρυθμίστε το πλυντήριο να λειτουργήσει στο πρόγραμμα ζεστού νερού.

Καθαρίστε με μαγειρική σόδα

Όταν τελειώσει η πλύση, αφαιρέστε το μπολ και πασπαλίστε μαγειρική σόδα κατά μήκος της βάσης του πλυντηρίου εκτελώντας ακόμα ένα σύντομο πρόγραμμα πλύσης. Η μαγειρική σόδα θα απολυμάνει και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές.

Αν καθαρίζετε το πλυντήριό σας μια φορά μήνα ( ανάλογα και με τη χρήση φυσικά), τα σκεύη σας θα είναι πεντακάθαρα ενώ δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό της συσκευής.

Με πληροφορίες από το lifesavvy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved