Κατερίνα Λάσπα: Η κόρη της πήγε στην οδοντίατρο και την περίμενε μια έκπληξη

Η μικρή Άντρια σίγουρα δεν την περίμενε και ξαφνιάστηκε ευχάριστα.

Κατερίνα Λάσπα: Η κόρη της πήγε στην οδοντίατρο και την περίμενε μια έκπληξη
H Κατερίνα Λάσπα με τη μικρή της κόρη.

Η Κατερίνα Λάσπα είναι συνεπής με τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών της.

Μάλιστα στο παρελθόν έχει μοιραστεί με τους followers της στιγμιότυπα με την Άντρια και τη Σάρα από τις επισκέψεις στην οδοντίατρο.

caterina laspa
caterina laspa1

Χθες, η μικρή κόρη της παρουσιάστριας είχε ακόμα ένα ραντεβού για τα δόντια της.

Την περίμενε όμως μια έκπληξη καθώς η παιδοδοντίατρος ενόψει και της Αποκριάς είχε …μασκαρευτεί.

Μη φανταστείτε κάτι …έξαλλο. Μια πολύχρωμη περούκα ήταν αρκετή για να την κοιτάζει η Άντρια με ορθάνοιχτα μάτια.

cat-laspa-ododiatros-paidia.jpg

«Και όμως…σε περίοδο καρναβαλιών όταν πάμε στην παιδοδοντίατρο μας…🥳🥳🥳 #kidsdentist», σχολίασε στην ανάρτησή της η Κατερίνα Λάσπα.

Οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη στοματική υγιεινή στη χώρα μας, το 78,5% των Ελληνόπουλων ηλικίας 12 ετών έχουν μέτρια έως κακή στοματική υγιεινή, ενώ στις ηλικίες 12 και 15 ετών μόνο το 15,8% και 16,7% αντίστοιχα έχουν υγιές περιοδόντιο.

Στις ίδιες ηλικίες, τα παιδιά έχουν 2-3 δόντια χαλασμένα. Επιπρόσθετα, με την αύξηση της ηλικίας μειώνεται το ποσοστό των Ελληνόπουλων χωρίς τερηδόνα, και από 57,2% που είναι στα 5 έτη γίνεται 37,1% στα 12 έτη και 28,9% στα 15.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι εμφανές ότι ο έλεγχος των δοντιών των παιδιών είναι σημαντικός και αναγκαίος σε ετήσια βάση. Όπως αναφέρει η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (American Dental Association) η τερηδόνα που καθυστερεί να αντιμετωπιστεί μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως: πόνος, αποστήματα δοντιών, πύον γύρω από το δόντι, σπάσιμο του δοντιού, προβλήματα με τη μάσηση ή ακόμα και μετακίνηση των μόνιμων δοντιών.

Οι οδηγίες της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντίας, και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδοδοντίας, είναι ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες!

Η Κατερίνα Λάσπα ναι μεν φροντίζει οι κόρες της να τρέφονται όσον το δυνατόν πιο υγιεινά, ωστόσο, δεν ξεχνά τον έλεγχο των δοντιών τους.

Είναι μια μαμά που είναι στο πλευρό των κοριτσιών της, τα οποία καθώς μεγαλώνουν - όπως θα δείτε στη gallery- έχουν άλλες ανάγκες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved