Κατερίνα Λάσπα: Με τις κόρες της στην οδοντίατρο - Ψύχραιμη η μικρή Άντρια

Η μαμά συνόδευσε τις κόρες της στην οδοντίατρο για έναν έλεγχο των δοντιών.

Κατερίνα Λάσπα: Με τις κόρες της στην οδοντίατρο - Ψύχραιμη η μικρή Άντρια

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Κατερίνα Λάσπα πήρε τις κόρες της και επισκέφτηκαν την οδοντίατρο για έναν οδοντιατρικό έλεγχο.

Στο Insta Story που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η μικρή Άντρια είναι ξαπλωμένη στην καρέκλα φορώντας παιδικά γυαλιά και κρατώντας έναν παιδικό καθρέφτη. Είναι ήρεμη και δείχνει απορροφημένη παρακολουθώντας όσα κάνει η οδοντίατρος στο στόμα της.

caterina laspa

Όσο για την μεγάλη της αδελφή Σάρα, στέκεται πιο δίπλα, χαλαρή κάνοντας μια γκριμάτσα όταν η μαμά της, τις καταγράφει.

caterina laspa1

Γιατί είναι απαραίτητος ο οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη στοματική υγιεινή στη χώρα μας, το 78,5% των Ελληνόπουλων ηλικίας 12 ετών έχουν μέτρια έως κακή στοματική υγιεινή, ενώ στις ηλικίες 12 και 15 ετών μόνο το 15,8% και 16,7% αντίστοιχα έχουν υγιές περιοδόντιο.

Στις ίδιες ηλικίες, τα παιδιά έχουν 2-3 δόντια χαλασμένα. Επιπρόσθετα, με την αύξηση της ηλικίας μειώνεται το ποσοστό των Ελληνόπουλων χωρίς τερηδόνα, και από 57,2% που είναι στα 5 έτη γίνεται 37,1% στα 12 έτη και 28,9% στα 15.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία είναι εμφανές ότι ο έλεγχος των δοντιών των παιδιών είναι σημαντικός και αναγκαίος σε ετήσια βάση. Όπως αναφέρει η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (American Dental Association) η τερηδόνα που καθυστερεί να αντιμετωπιστεί μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως: πόνος, αποστήματα δοντιών, πύον γύρω από το δόντι, σπάσιμο του δοντιού, προβλήματα με τη μάσηση ή ακόμα και μετακίνηση των μόνιμων δοντιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντίας, και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδοδοντίας, η επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες!

Η Κατερίνα Λάσπα πάντως, φρόντισε οι κόρες της να πάνε έγκαιρα στην οδοντίατρο. Γιατί μπορεί να φροντίζει οι κόρες της να τρέφονται όσον το δυνατόν πιο υγιεινά, ωστόσο, ο έλεγχος των δοντιών από τους ειδικούς είναι απαραίτητος και πρέπει να γίνεται συχνά.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί την Κατερίνα Λάσπα με τις κόρες της, οι οποίες όσο μεγαλώνουν μοιάζουν και στους δύο γονείς τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved