Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με μαγειρική σόδα

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με μαγειρική σόδα
Bigstock

Το πλυντήριο ρούχων είναι από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά, ωστόσο οι περισσότεροι δεν το καθαρίζουμε αρκετά τακτικά. Η μούχλα και η βρωμιά συσσωρεύονται σε σημεία που δεν είναι εμφανή με αποτέλεσμα τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα, να μην καθαρίζουν και να μειώνεται η διάρκεια ζωής του πλυντηρίου.

Τι μπορείτε να κάνετε; Δεν είναι ανάγκη να δώσετε μία περιουσία σε ειδικά καθαριστικά. Μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά και εύκολα το πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιώντας ένα υλικό που σίγουρα έχετε ήδη στο σπίτι: τη μαγειρική σόδα.

Σε ένα σπίτι με παιδιά και δεδομένου ότι γίνεται συχνή χρήση του πλυντηρίου, στοχεύστε στο καθάρισμα μία φορά το μήνα.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με μαγειρική σόδα

Κατ’ αρχάς το πλυντήριο ρούχων πρέπει να είναι τελείως άδειο.

Βήμα πρώτο, να βάλετε στο πλυντήριο ρούχων δύο φλιτζάνια μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα τρίψει απαλά το εσωτερικό του μηχανήματος, θα καθαρίσει τη μούχλα και θα εξαφανίσει δυσάρεστες μυρωδιές.

Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία χωρίς να έχετε τίποτε άλλο μέσα. Έπειτα βάλτε δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι και περίπου 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Προτείνεται το αιθέριο έλαιο λεβάντας και πεύκου.

Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία για ακόμα μία πλύση σε δυνατό πρόγραμμα και υψηλή θερμοκρασία. Το λευκό ξύδι θα απομακρύνει και τους πιο επίμονους λεκέδες για τα καλά.

Στη συνέχεια και μόλις τελειώσει και αυτή η πλύση, σκουπίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου με ένα πανάκι με μικρο-ίνες και λίγο ξύδι.

Τέλος, καθαρίστε το λάστιχο στην πόρτα του πλυντηρίου. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε λευκό ξύδι το οποίο έχετε αναμείξει με 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Τρίψτε πολύ καλά, στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμο.

Με πληροφορίες από express.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved