Tips για μαμάδες: Το φυτό που είναι κατάλληλο για την κρεβατοκάμαρα

Υπάρχει ένα φυτό που σύμφωνα με τη NASA μπορείτε να το έχετε άφοβα στο δωμάτιό σας.

Tips για μαμάδες: Το φυτό  που είναι κατάλληλο για την κρεβατοκάμαρα
Bigstock

Αν σας αρέσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και θέλετε να έχετε και στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το κατάλληλο.

Ως γνωστόν τα φυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα γι΄αυτό και αποφεύγουμε να έχουμε λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα.

Ποιο φυτό θεωρείται κατάλληλο για την κρεβατοκάμαρα

Αν θέλετε να ομορφύνετε την κρεβατοκάμαρά σας τοποθετώντας ένα φυτό, τότε το πιο κατάλληλο σύμφωνα με τη NASA είναι το Snake Plant, κοινώς η σανσεβιέρα (και σανσιβέρια) ή γλώσσα της πεθεράς.

Είναι ένα ανθεκτικό και όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα.

Home And Garden Concept. House Plant With Green-yellow Leaves Sansevieria Trifasciata On A Pot Or Sn

Οφέλη της σανσεβιέριας

Όλα τα φυτά παράγουν οξυγόνο, αλλά έρευνα της NASA, το Snake Plant θεωρείται ένα από τα φυτά με την υψηλότερη παραγωγή οξυγόνου μαζί με άλλα όπως το Rubber Plant και το Cascading Pothos . Μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου βοηθούν να έχετε έναν καλό ύπνο.

Παράγει οξυγόνο και τη νύχτα

Τα περισσότερα φυτά παράγουν οξυγόνο μόνο με το φως της ημέρας μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης. Τη νύχτα, από την άλλη, προσλαμβάνουν οξυγόνο και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, Ωστόσο, η σανσεβιέρια συνεχίζει να παράγει οξυγόνο τη νύχτα καθιστώντας το ιδανικό φυτό για την κρεβατοκάμαρά σας.

https://www.instagram.com/p/CoH23c4OSvX

Φιλτράρει τους επιβλαβείς ρύπους

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι συχνά ακόμη χειρότερη από αυτή που υπάρχει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η ίδια μελέτη της NASA διαπίστωσε επίσης ότι η σανσεβιέρια απομακρύνει επιβλαβείς τοξίνες που βρίσκονται σε χαλιά, βερνίκια επίπλων και είδη καθαρισμού.

Πόσο συχνά χρειάζεται πότισμα η σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτική. Την ποτίζετε περίπου μία φορά το μήνα και εφόσον το χώμα της έχει στεγνώσει. Τη περίοδο του καλοκαιριού λόγω υψηλών θερμοκρασιών, την πορίζετε συχνότερα, περίπου κάθε 2 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από το blog.leonandgeorge.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved