Tips για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας χωρίς χημικά

Αποφύγετε να ραντίζετε τα φυτά με χημικά και επιλέξτε οικολογικές λύσεις.

Tips για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας χωρίς χημικά

Αν έχετε φυτά στο μπαλκόνι και φυσικά στον κήπο και θέλετε να τα προφυλάξετε από έντομα που ανοίγουν τρύπες στα φύλλα, πριν καταφύγετε σε κάποιο φάρμακο, δοκιμάστε ορισμένες οικολογικές λύσεις.

Θυμάρι

Βράστε για 5 έως 8 λεπτά μισό κιλό ξερό ή φρέσκο θυμάρι σε τρία κιλά νερό. Αφού κρυώσει, βάλτε το στο μπουκάλι ψεκασμού και ραντίστε με αυτό τα φυτά σας.

rantisma-xoris-ximika-sto-spiti-ta-fita-3.jpg

Κρεμμύδι

Ο ζωμός από σκόρδο και κρεμμύδι δρα κατά των μυκγτιάσεων και ακάρεων. Σε ένα λίτρο νερό βάλτε 20-50 γραμμάριο σκόρδο και κρεμμύδι σε φέτες. Αφήστε τα για 65 μέρες και στη συνέχεια σουρώστε τας και ψεκάστε τα φυτά σας.

Τσουκνίδα

Ο ζωμός της τσουκνίδας θεωρείται πολύ αποτελεσματικός, γιατί σκοτώνει τη μελίγκρα και τα ακάρεα. Σε ένα λίτρο βράστε λίγα φύλλα και βλαστούς τσουκνίδας και ψεκάστε με αυτό τα φυτά σας. Χρησιμοποείται, επίσης και ως λίπασμα, γιατί ενισχύει τα φυτά σας και τα βοηθάει να αναπτυχθούν σωστά.

vasilikos.jpg

Βασιλικός

Φυτέψτε περιμετρικά των φυτών σας βασιλικό ή σκόρδο. Το δυνατό άρωμα τους διώχνει τα σαλιγκάρια, τις μύγες και τα διάφορα έντομα.

Λάδι

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι με 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι. Προσθέστε 2-8 κουταλάκια του γλυκού από αυτό το μείγμα σε 1 λίτρο νερού και ψεκάστε τα φυτά σας. Το λάδι «πνίγει» τα έντομα και έτσι είναι αποτελεσματικό στις αφίδες, τους θρίπες, τα ακάρεα.

olive-oil.jpg

Φύλλα ντομάτας

Τα φύλλα της ντομάτας περιέχουν σολανίνη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εντομοκτόνο. Μουλιάστε 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σε 1 λίτρο νερό όλη τη νύχτα. Στραγγίξτε και ψεκάστε. Σκοτώνει τις αφίδες και πολλά είδη εντόμων.

Πολλά άλλα φυτά έχουν αναφερθεί ότι έχουν εντομοκτόνες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου των φύλλων μαρουλιού της μέντας και του ραπανιού.

Με πληροφορίες από το almanac.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved