Tips για μαμάδες: Η σωστή θέση του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο σύμφωνα με το Feng Shui

Για να έχετε έναν καλό ύπνο, σημαντικό ρόλο παίζει, σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, η θέση του κρεβατιού.

Tips για μαμάδες: Η σωστή θέση του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο σύμφωνα με το Feng Shui
Bigstock

Ένας καλός, ήρεμος και ξεκούραστος ύπνος εξαρτάται από τη θέση του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο. Οι οπαδοί του Feng Shui (φενγκ σούι) πιστεύουν πώς το κρεβάτι και το σημείο που θα τοποθετηθεί έχει άμεση σχέση με την πόρτα του υπνοδωματίου.

ipnodomatio.jpg

Ποιες είναι οι σωστές θέσεις του κρεβατιού

Γι΄αυτό και η καλύτερη θέση είναι όσο μακριά γίνεται από την πόρτα αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να τη βλέπετε. Επίσης, δεν θα πρέπει το κρεβάτι να ευθυγραμμίζεται με την πόρτα λόγω της ενέργειας που μπαίνει και η οποία ενδέχεται να επηρεάσει το σώμα σας καθώς κοιμάστε.

Ένας εμπειρικός κανόνας είναι ότι τοποθετείτε το κρεβάτι διαγώνια από την πόρτα.

Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες αυτό δεν είναι δυνατό.Υπάρχει όμως λύση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη έτσι ώστε όταν είστε στο κρεβάτι να βλέπετε την αντανάκλαση της πόρτας.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε

  • Αποφύγετε τα πόδια σας να δείχνουν κατευθείαν προς την πόρτα.
  • Εάν η μόνη θέση για το κρεβάτι σας είναι αυτή που είναι ευθυγραμμισμένη με την πόρτα, μπορείτε να κρεμάσετε μια πολύπλευρη κρυστάλλινη σφαίρα φενγκ σούι μεταξύ της πόρτας και του κρεβατιού.
  • Το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να είναι πολύ κοντά στον τοίχο ( ή να στηρίζεται).
  • Αποφύγετε τα παράθυρα πίσω από κεφαλάρι του κρεβατιού αν είναι δυνατόν.

Χώρος και στις δύο πλευρές του κρεβατιού

Για τους ενήλικες, είναι καλύτερο να υπάρχει ανοιχτός χώρος στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του κρεβατιού και όχι να είναι κολλημένα η μία πλευρά στον τοίχο.

pnodwmatio1.jpg

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι".

Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Κατά την αρχαία Κινέζικη ιατρική, όλες οι ασθένειες προέρχονται από δυσαρμονία στο ανθρώπινο τσι. Το κάθε ζωτικό όργανο αντιστοιχεί σε κάποιο από τα 5 στοιχεία τσι. Γιατρικό μπορεί να είναι κάποια τροφή που δίνει σωστό τσι, μετακίνηση σε περιοχή με σωστό τσι, τοποθέτηση αντικειμένου με σωστό τσι κ.ο.κ.

Επίσης η κάθε εποχή έχει το δικό της τσι, όπως επίσης ο κάθε χρόνος, η κάθε μέρα ακόμα και η κάθε ώρα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα περίπλοκο σύστημα σχέσεων πολύ δύσκολο στο να κατανοηθεί πλήρως.

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο "φενγκ σούι" αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved