Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να σας πετυχαίνει πάντα ο πουρές πατάτας

Αυτό είναι το μυστικό για έναν βελούδινο πουρέ πατάτας.

Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να σας πετυχαίνει πάντα ο πουρές πατάτας
Bigstock

O πουρές πατάτας είναι από τους πιο δημοφιλείς καθώς μπορεί να συνοδεύσει από κρεατικά μέχρι ψητά λαχανικά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνεται ότι η υφή του δεν είναι λεία ή ότι έχει σβόλους.

Το μυστικό - γιατί και ο πουρές πατάτας έχει το δικό του – ανεξάρτητα από τη συνταγή που θα επιλέξετε είναι η σωστή θερμοκρασία του γάλακτος και του βούτυρου.

Το βούτυρο μαζί με το γάλα (ή κρέμα γάλακτος ή κάποιος συνδυασμός) είναι απαραίτητα στον πουρέ πατάτας - εκτός κι αν είστε vegan. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνετε είναι να ζεσταίνετε πάντα το βούτυρο και το γάλα πριν τα προσθέσετε στις πατάτες, αντί να τα χρησιμοποιείτε απευθείας από το ψυγείο.

pos-kano-poure-patatas.jpg

Γιατί να ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο

Τα ζεστά γαλακτοκομικά απορροφώνται γρηγορότερα και με λιγότερο ανακάτεμα. Αν επιλέξετε κρύο βούτυρο και κρέμα θα πρέπει να ανακατέψετε περισσότερο με αποτέλεσμα οι πατάτες να αποκτήσουν μια κολλώδη υφή κι όχι απαλή και αφράτη.

Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να έχετε τα υλικά σας σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα καλύτερα να τα ζεστάνετε λίγο πριν τα αναμίξετε με την λιωμένη πατάτα.

syntagi-gia-poure-patatas.jpg

Extra tip

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να βράσετε τις πατάτες με τις φλούδες αφού τις πλύνετε πάρα πολύ καλά. Έπειτα, όταν βράσουν οι πατάτες και τις ξεφλουδίσετε, βάλτε τις φλούδες σε ένα ταψί και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν, βάλτε τις στην κατσαρόλα με τον ζωμό ή την κρέμα γάλακτος που ζεσταίνετε για να αναμείξετε στον πουρέ σας. Πριν βάλετε τον ζωμό ή την κρέμα γάλακτος στις πατάτες σας σουρώστε για να μην πέσει οποιοδήποτε κομμάτι φλούδας, μέσα.

Συνταγή για τον πιο νόστιμο και τέλειο πουρέ

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved