Πώς κάνω πουρέ πατάτας;

Πώς θα φτιάξετε τον τέλειο πουρέ πατάτας για την οικογένειά σας.

Πώς κάνω πουρέ πατάτας;

Τον πουρέ τον λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, συνοδεύει τέλεια οποιοδήποτε κρεατικό με μια νόστιμη σάλτσα και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί αν τον δει στο τραπέζι.

Μπορεί βέβαια να φαίνεται πανεύκολος στην παρασκευή του, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Ένα λάθος στη δοσολογία γάλακτος, βούτυρου ή ζωμού μπορεί να οδηγήσει σε "πανωλεθρία". Εντάξει, σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να σώσεις τον πουρέ σου αν γίνει νερουλός ή αρκετά πηχτός, όμως θα πρέπει να μάθουμε να τον φτιάχνουμε τέλειο και μάλιστα με την πρώτη φορά.

Πώς λοιπόν θα φτιάξετε τον τέλειο μαμαδίστικο πουρέ που θα κάνει τα παιδιά σας (αλλά και τον σύζυγό σας) να παινεύονται γι' αυτόν;

Δείτε βήμα- βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμο και κρεμώδη πουρέ, ξεχνώντας μια και καλή τα έτοιμα φακελάκια που η γεύση τους δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τη μαμαδίστικη γεύση που θέλει η οικογένειά σας.

Συνταγή για τον πιο νόστιμο και τέλειο πουρέ που θα φτιάξετε "ever" που λένε και τα παιδιά μας

Υλικά (για περίπου 10-12 μερίδες):

  • Περίπου δύο κιλά πατάτες
  • αλάτι κατά βούληση
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια βούτυρο

Πώς θα φτιάξετε τον νόστιμο πουρέ βήμα-βήμα

1ο βήμα

poures patatas 1

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες

2ο βήμα

poures patatas 6

Μόλις βράσουν οι πατάτες σουρώστε τις και στην ζεστή σας κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο σε κομμάτια. Μη βάλετε την κατσαρόλα στο μάτι. Το βούτυρο θα λιώσει σιγά-σιγά.

3ο βήμα

poures patatas 5

Όπως είναι ζεστές οι πατάτες σας, πατήστε τις με το presse puree και βάλτε τις μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Όσο βούτυρο δεν έλιωσε, θα λιώσει από τις ζεστές πατάτες.

4ο βήμα

Προσοχή: Μη λιώσετε τις πατάτες στο μούλτι. Δεν θέλετε να έχετε μαστιχωτή υφή. Αν δεν έχετε presse puree δοκιμάστε να τις λιώσετε με ένα πιρούνι ή με τον χοντρό τρίφτη.

5ο Βήμα

poures patatas 3

Ανακατέψτε το βούτυρο με τις πατάτες μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

6ο βήμα

poures patatas 2

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, ρίξτε τη στο μείγμα με τις πατάτες και συνεχίστε το ανακάτεμα. (την κρέμα γάλακτος αν δεν σας αρέσει μπορείτε να την αποφύγετε και να την αντικαταστήσετε με ζωμό που θα ετοιμάσετε)

7ο βήμα

poures patatas 4

Ανακατέψτε καλά, αλατοπιπερώστε, δοκιμάστε και τον πουρέ σας. Πιο νόστιμο σίγουρα δεν θα έχετε φτιάξει ποτέ ξανά.

Μικρά επιπλέον μυστικά επιτυχίας:

1. Διαλέξτε μια νόστιμη πατάτα που ξέρετε, έχετε δοκιμάσει και εμπιστεύεστε. Εμείς θα σας προτείνουμε τις πατάτες Ηλείας, πατάτες Πέλλας και τις Πατάτες Νάξου για το τέλειο αποτέλεσμα.

2. Μην κόβετε τις πατάτες σας σε κυβάκια. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω χρησιμοποιήστε ολόκληρες πατάτες που θα περάσετε από τον τρίφτη ή το presse puree.

3. Μην βάζετε ποτέ κρύα υλικά μέσα στον πουρέ σας. Ζεστή κρέμα γάλακτος, ζεστός ζωμός, ζεστές πατάτες στην κατσαρόλα με το βούτυρο.

4. Αλατοπιπερώστε στο τέλος τον πουρέ σας.

5. Κάποιοι προτείνουν το τυρί στον πουρέ, εμείς από την άλλη θα σας συμβουλέψουμε να φτιάξετε έναν κλασικό παραδοσιακό πουρέ χωρίς προσθήκες.

6. Φτιάξτε τον πουρέ σας λίγο πριν τον σερβίρετε. Μόνο τότε όλοι θα χειροκροτήσουν την προσπάθειά σας. Μόνο τότε το φαγητό είναι πιο νόστιμο. Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν έχει την ίδια νοστιμιά.

7. Για έξτρα γεύση, μπορείτε να βράσετε τις πατάτες με τις φλούδες αφού τις πλύνετε πάρα πολύ καλά. Έπειτα, όταν βράσουν οι πατάτες και τις ξεφλουδίσετε, βάλτε τις φλούδες σε ένα ταψί και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν, βάλτε τις στην κατσαρόλα με τον ζωμό ή την κρέμα γάλακτος που ζεσταίνετε για να αναμείξετε στον πουρέ σας. Πριν βάλετε τον ζωμό ή την κρέμα γάλακτος στις πατάτες σας σουρώστε για να μην πέσει οποιοδήποτε κομμάτι φλούδας, μέσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved