Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού

Χρησιμοποιήστε τα φακελάκια τσαγιού στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού
Bigstock

Τον χειμώνα το τσάι έχει την τιμητική του. Είναι ζεστό, κάνει καλό στην υγεία και το ακόμα καλύτερο; Εάν χρησιμοποιείτε φακελάκια τσαγιού, αντί να τα πετάξετε μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στην καθαριότητα του σπιτιού και τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ιδού πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού στην καθημερινότητά σας.

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από τα χαλιά σας

Ιδανικό tip για όσους έχουν κατοικίδια. Αφήστε το φακελάκι τσαγιού να στεγνώσει και στη συνέχεια απλώστε το περιεχόμενό του σε όλο το χαλί ώστε να πάει το τσάι σε όλες τις ίνες. Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα προσεκτικά και όλες οι δυσάρεστες οσμές θα έχουν εξαφανιστεί.

Φτιάξτε μία σπιτική μάσκα προσώπου

Το τσάι δεν είναι ευεργετικό μόνο για τον οργανισμό, αλλά και για την επιδερμίδα. Βάλτε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε όλη τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου κάνοντας απαλό μασάζ.

Αφήστε την να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Καταπολεμήστε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Ένα παλιό και αγαπημένο tip. Αφήστε δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Στη συνέχεια βάλτε το ένα στο κάθε μάτι και αφήστε τα να δράσουν για πέντε με δέκα λεπτά.

Δώστε γεύση στο ρύζι σας

Έχετε βαρεθεί το νερόβραστο ρύζι; Κάντε τη γεύση του πιο ενδιαφέρουσα απλώς βάζοντας ένα φακελάκι τσαγιού στο νερό την ώρα που βράζει. Αυτό το μικρό μυστικό μπορεί να απογειώσει το πιάτο σας.

Φροντίστε τα φυτά σας

Ανακατέψτε το τσάι που βρίσκεται μέσα στα φακελάκια τσαγιού με το χώμα που έχετε στον κήπο ή τη γλάστρα σας. Τα συστατικά του τσαγιού ενισχύουν την υγεία και την ανάπτυξη των φυτών σας.

Κάντε τα τζάμια σας να λάμψουν

Κι όμως, τα φακελάκια τσαγιού είναι εξίσου χρήσιμα και στην καθαριότητα των τζαμιών. Πάρτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τζαμιού και χρησιμοποιήστε τα για να καθαρίσετε τα τζάμια στα παράθυρα, τις πόρτες και τους καθρέφτες.

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Κάντε τα δερμάτινα παπούτσια σας σαν καινούρια τρίβοντας με ένα χρησιμοποιημένο και καλά στραγγισμένο φακελάκι τσαγιού όλη την εξωτερική επιφάνεια.

Μαρινάρετε το κρέας

Βάλτε το κρέας που θέλετε να μαρινάρετε σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και προσθέστε μέσα ένα ή δύο φακελάκια τσαγιού. Το τσάι θα δώσει στο κρέας μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη γεύση και άρωμα.

Με πληροφορίες από home.howstuffworks.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved