Tips για μαμάδες: Οι απίθανες χρήσεις των στικ κανέλας εκτός μαγειρικής

Τρόποι να αξιοποιήσετε τα στικ κανέλας που σας έχουν περισσέψει στο σπίτι.

Tips για μαμάδες: Οι απίθανες χρήσεις των στικ κανέλας εκτός μαγειρικής
Unsplash.com / Frédéric Dupont

Ένα από τα βασικά υλικά για τα μελομακάρονα είναι η κανέλα. Στη συνταγή για τη ζύμη θα χρειαστείτε κανέλα σε τριμμένη μορφή, ενώ στο σιρόπι δύο ή τρία στικ για έντονο άρωμα και γεύση.

Τα στικ κανέλας, βέβαια, δεν χρησιμοποιούνται πλέον τόσο συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και επειδή σίγουρα σας έχουν περισσέψει κάμποσα, ιδού μερικοί έξυπνοι τρόποι για να τα αξιοποιήσετε.

Για να ανακατέψετε τον καφέ, το τσάι ή το κοκτέιλ

Εάν πίνετε τον καπουτσίνο σας με μπόλικη κανέλα, αυτό tip θα το λατρέψετε. Βάλτε στο φλιτζάνι σας αντί για κουτάλι, ένα στικ κανέλας και ανακατέψτε με αυτό τον καφέ σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο τσάι ή σε κάποιο χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ που θα φτιάξετε.

Για να δώσετε γεύση και άρωμα στη βρόμη

Ένα στικ κανέλας μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο άρωμα και τη γεύση τη βρόμης που τρώτε κάθε πρωί. Αφού βάλετε τη βρόμη και το γάλα στο μπολ, προσθέστε ένα στικ κανέλας και αφήστε το στο μπολ για περίπου πέντε λεπτά. Εάν το αφήσετε παραπάνω μπορεί η γεύση να πικρίσει.

Για να κρατήσετε το σκόρο μακριά από τα ρούχα

Σε ένα μικρό πουγκί ή υφασμάτινο σακουλάκι βάλτε στικ κανέλας κομμένα σε κομματάκια, γαρύφαλλο και μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού. Κρεμάτε τα σακουλάκια στην ντουλάπα και εκτός από το ότι θα κρατήσετε τον σκόρο μακριά, τα ρούχα σας θα μυρίσουν υπέροχα.

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό χώρου

Βάλτε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, μερικά στικ κανέλας και φλούδες πορτοκαλιού. Αφήστε το νερό να πάρει όλα τα αρώματα από το φρούτο και το μπαχαρικό και μόλις κρυώσει, στραγγίστε και βάλτε το υγρό σε δοχείο για σπρέι.

Για κατασκευές

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα στικ κανέλας για να κάνετε ευφάνταστες και μυρωδάτες χειροτεχνίες με τα παιδιά, όπως για παράδειγμα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικές ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved