Κανέλα: Μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα;

Πώς επηρεάζει η κανέλα την ανδρική και πώς τη γυναικεία γονιμότητα.

Κανέλα: Μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα;
Bigstock

Υπάρχουν τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα και είναι πολύ δημοφιλείς στα ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες σύλληψης. Οι τροφές αυτές προφανώς δεν υπόσχονται θαύματα, ωστόσο λόγω των θρεπτικών τους συστατικών, συμβάλλουν σε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή άρα και συνολική υγεία του οργανισμού.

Μεταξύ αυτών και κάποια βότανα και μπαχαρικά, όπως είναι η κανέλα.

Κανέλα και γονιμότητα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανδρική γονιμότητα: Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος άρα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Γυναικεία γονιμότητα: Οι ασταθείς εμμηνοροϊκοί κύκοι και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι συνήθη συμπτώματα της υπογονιμότητας στις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Columbia University Medical Center οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που έπαιρναν καθημερινά συμπληρώματα κανέλας είχαν σχεδόν διπλάσιους κύκλους περιόδου σε διάστημα έξι μηνών από ότι οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκε που έλαβαν εικονικό φάρμακο placebo. Δύο από τις γυναίκες στην πρώτη ομάδα, ανέφεραν απρόσμενες εγκυμοσύνες την περίοδο που διήρκεσε η έρευνα.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ομοιοπαθητικές ή φυσικές θεραπείες για αυτήν την πάθηση», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης dr Daniel Kort. «Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας μια εντελώς φυσική ουσία που μπορεί να βοηθήσει μια μεγάλη ομάδα ασθενών».

kanela-maskes.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Mockup Graphics

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας, να τι μπορείτε να κάνετε:

  • Χρησιμοποιήστε την κανέλα στο πρωινό σας, όπως στη βρόμη, στο γιαούρτι ή τα φρούτα σας
  • Μπορείτε να προσθέστε κανέλα στο τσάι ή τον καφέ σας
  • Μπορείτε να πάρετε κανέλα και σε μορφή συμπληρώματος. Ωστόσο, πριν καταφύγετε σε αυτην την εναλλακτική, καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Σπιτικά σνακ με κανέλα

Η κανέλα έχει υπέροχη γεύση, ακόμα πιο υπέροχο άρωμα και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά λαχταριστά σνακ.

Δείτε μερικές ιδέες στο παρακάτω βίντεο.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved