Νικολέττα Ράλλη: Μια μικρή μπαλαρίνα η κόρη της

Η μικρή Σοφία φοράει tutu και μπαλετίνια.

Νικολέττα Ράλλη: Μια μικρή μπαλαρίνα η κόρη της

Η κόρη της Νικολέττας Ράλλη έγινε δύο ετών τον περασμένο Ιούνη και είναι σε μία ηλικία που της αρέσει να εξερευνά ό,τι υπάρχει γύρω της.

Μαμά και κόρη μαγειρεύουν μαζί, παίζουν και πηγαίνουν συχνά βόλτες ή κάνουν εξορμήσεις σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Παράλληλα η Σοφία ξεκίνησε μπαλέτο…

ralli-nikoletta-kori1.jpg

Κάθε φορά που πηγαίνει στο μάθημα φοράει την tutu και τα μπαλετίνια της (μαλακά δερμάτινα παπούτσια χορού) και είναι μια γλύκα.

ralli-nikoletta-kori.jpg

Τα οφέλη του μπαλέτου

Το μπαλέτο είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής δραστηριότητα για τα παιδιά, από την μικρή τους ακόμα ηλικία. Τα οφέλη για τη σωματική και συναισθηματική τους ανάπτυξη είναι πολλά:

  • Εκγύμναση σώματος - Το μπαλέτο ενισχύει την ευελιξία του σώματος και γυμνάζει του μύες. Το παιδί αποκτά τον απόλυτο έλεγχο του σώματός του και αποκτά σωστή στάση σώματος από τη μικρή του ηλικία.
  • Πειθαρχία - Χαρακτηριστικό του μπαλέτου είναι ότι χρειάζεται τρομερή πειθαρχία και συγκέντρωση. Το παιδί που κάνει μπαλέτο μαθαίνει να ακούει τις οδηγίες της δασκάλας του, να τις ακολουθεί και μαθαίνει να πειθαρχεί πρώτα από όλα στον ίδιο του τον εαυτό.
  • Αυτοπεποίθηση - Γενικά με τον χορό, τα παιδιά εξοικειώνονται με την έκθεση σε τρίτους στις παραστάσεις που δίνουν. Μαθαίνουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους, εφόδια σημαντικά για όλη τους τη ζωή.
  • Έκφραση και εκτόνωση - Το μπαλέτο είναι τέχνη και όπως κάθε μορφή τέχνης, βοηθάει αυτό που ασχολείται με αυτήν να εκφράσει τα συναισθήματά του και να εκτονωθεί.

Η καθημερινότητα με τη μικρή Σοφία

Η Νικολέττα Ράλλη δημοσιεύει αρκετά συχνά στιγμιότυπα με την καθημερινότητά της ειδικά με την μοναχοκόρη της. Την περίοδο αυτή προσπαθεί να δημιουργήσει τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις για τη Σοφία.

https://www.instagram.com/p/CmUPxQNuRF1

Γι΄αυτό στόλισαν το δέντρο νωρίς, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα και απολαμβάνουν τη θαλπωρή του σπιτιού χαζεύοντας τα φωτάκια.

https://www.instagram.com/p/CmBjBzhIuRu
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved