Tips για μαμάδες: Έξι χρήσεις του αλατιού στην καθαριότητα του σπιτιού

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε το αλάτι για να καθαρίσετε το σπίτι σας;

Tips για μαμάδες: Έξι χρήσεις του αλατιού στην καθαριότητα του σπιτιού
pexels.com / photo credits Lorena Martínez

Το αλάτι είναι η κοινή ονομασία του χλωριούχου νατρίου και είναι από τα προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Η πιο κοινή χρήση του είναι στη μαγειρική για να δώσουμε νοστιμιά στα φαγητά μας, δεν είναι όμως και η μόνη.

Το αλάτι, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην καθαριότητα του σπιτιού με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που θα σας λύσουν τα χέρια.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε, λοιπόν, με αλάτι, είτε σκέτο, είτε με μερικά ακόμα υλικά;

Τους σωλήνες τους νεροχύτη

Πλένοντας τα πιάτα, σταδιακά οι σωλήνες του νεροχύτη γεμίζουν βρομιά και μάκα. Για να τους καθαρίσετε ρίξτε στο σιφόνι αλάτι και αφήστε να τρέχει ζεστό νερό για τουλάχιστον ένα με δύο λεπτά.

Την κανάτα της καφετιέρα

Εξαφανίστε κάθε λεκέ και υπόλειμμα καφέ από την γυάλινη κανάτα της καφετιέρας, ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Αρχικά ρίξτε στην κανάτα μερικά κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Γεμίστε με ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Έπειτα πλύντε την με απορρυπαντικό πιάτο και θα είναι πεντακάθαρη.

alati xriseis kathariotita

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Επτά χρήσεις του καφέ που δε γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Το ψυγείο

Φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό με αλάτι και σόδα και καθαρίστε με αυτό τα ράφια και τα τοιχώματα του ψυγείου σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε τη σόδα σε ένα ποτήρι, να προσθέσετε αλάτι και να ανακατέψετε. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο αναψυκτικό με το νερό, στραγγίξτε και τρίψτε το ψυγείο εσωτερικά.

Τους λεκέδες από αίμα

Βάλτε σε μία λεκάνη παγωμένο νερό και αλάτι. Βάλτε μέσα το ρούχο με τον λεκέ, τρίψτε το επίμαχο σημείο και αφήστε το εκεί για τουλάχιστον μία ώρα. Έπειτα, πλύντε το ρούχο στο χέρι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι απευθείας πάνω σε κάθε δύσκολο υγρό λεκέ για να τον απορροφήσει.

Τη μούχλα

Καθαρίστε τη μούχλα από τους τοίχους με αλάτι και λεμόνι. Στύψτε δύο λεμόνι, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι, ανακατέψτε και τρίψτε με ένα σφουγγάρι που θα έχετε βουτήξει πρώτα στο συγκεκριμένο μείγμα, το σημείο του τοίχου με την μούχλα.

Τους λεκέδες από ιδρώτα

Εξαφανίστε τους λεκέδες από ιδρώτα από τα καλοκαιρινά σας ρούχα εύκολα και γρήγορα. Γεμίστε μία λεκάνη κατά 1/4 ζεστό νερό, προσθέστε τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι, ανακατέψτε και βυθίστε τα ρούχα με τους λεκέδες. Αφήστε τα εκεί για τουλάχιστον μία ώρα και μετά πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο.

Πηγή: tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved