Tips για μαμάδες: Πώς να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα χωρίς σκούπα

Με ποιους τρόπους θα μαζέψετε από το πάτωμα τα σπασμένα γυαλιά.

Tips για μαμάδες: Πώς να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα χωρίς σκούπα
Bigstock

Ατυχήματα στην κουζίνα συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

Από τα πιο συνηθισμένα είναι το σπάσιμο πιάτων ή ποτηριών όταν σας γλιστρούν και πέφτουν στο πάτωμα.

Συνήθως, το μεγαλύτερο πρόβλημα με το γυαλί είναι ότι μπορεί να γίνει κομμάτια και να διακορπιστούν παντού. Η λύση φυσικά είναι η ηλεκτρική σκούπα, αν όμως δε θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα γυαλιά που έχουν πέσει στο πάτωμα, όπως με:

Βρεγμένο χαρτί κουζίνας

Διπλώστε μερικά κομμάτια ρολού χαρτιού, βρέξτε τα και στη συνέχεια, πιέστε απαλά πάνω στα σπασμένα γυαλιά. Χρησιμοποιείστε ένα γάντι για να μη κοπείτε καθώς μαζεύετε με την βρεγμένη χαρτοπετσέτα γυαλιά.

psomi-xoris-glouteni.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jude Infantini

Ψωμί

Εάν δεν έχετε ρολό κουζίνας χρησιμοποιείστε μερικές φέτες ψωμί. Πιέστε το ψωμί πάνω στα γυαλιά και πετάξτε τα στα σκουπίδια. Το ψωμί είναι μαλακό και υγρό γεγονός που βοηθά στην απομάκρυνση των μικρών και μεγάλων γυαλιών.

Πατάτες

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη ωμή πατάτα κομμένη στη μέση κατά μήκος για να μαζέψετε θραύσματα γυαλιού από το πάτωμα. Η υγρή σάρκα της πατάτας δρα όπως ακριβώς το ψωμί ή το υγρό χαρτί.

Οι πατάτες «απορροφούν» ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια. Μόλις τελειώστε τη δουλειά σας, ελέγξτε το πάτωμα για τυχόν υπολείμματα αμύλου που έχουν μείνει πίσω και απλά σκουπίστε με ένα σφουγγάρι.

patata-xriseis-4.jpg

Αυτοκόλλητη ταινία

Όπως φαντάζεστε, η ταινία λειτουργεί εξίσου καλά με τις παραπάνω μεθόδους. Για να τη χρησιμοποιήσετε απλώς τυλίξτε γύρω από το γάντι που φοράτε, με ταινία με την αυτοκόλλητη πλευρά προς τα έξω. Στη συνέχεια, περάστε πάνω από την επιφάνεια που έχει τα σπασμένα γυαλιά. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν κομματάκια γυαλιού που δεν τα βλέπατε με γυμνό μάτι.

Πηγή: budgetglass.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved