Μαμά δείχνει πώς σκούπιζε με την ηλεκτρική σκούπα πριν και μετά τα παιδιά

Ακόμα και ο τρόπος που σκουπίζει μια γυναίκα αλλάζει όταν αποκτά παιδιά.

Η μητρότητα αλλάζει τη γυναίκα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των άλλων, αποκτά δυνάμεις που ούτε καν γνώρισε ότι είχε και κυρίως αποκτά υπομονή… Τεράστια.

Από την άλλη, μαθαίνει πολύ γρήγορα ότι είναι μια άνιση μάχη να προσπαθεί να έχει ένα τακτοποιημένο σπίτι, με μαζεμένα παιχνίδια, κρεμασμένα ρούχα και στρωμένα ριχτάρια στους καναπέδες.

Κι εκεί που ξεσκόνιζε κάθε τρεις και λίγο και κυνηγούσε τα ψίχουλα με το σκουπάκι, συχνά πιάνει τον εαυτό της να κάνει μόνο τα βασικά.

Μέχρι και ο τρόπος που σκούπιζε με την ηλεκτρική σκούπα, αλλάζει. Παύει πλέον να σκουπίζει με προσοχή και σχολαστικά το χαλί ή να μαζεύει τα παιχνίδια στην άκρη. Τώρα τα …μετατοπίζει με τη σκούπα ( στην ουσία τα σπρώχνει) για να κάνει τη δουλειά της όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορεί.

Όπως αυτή η μαμά, που αναπαριστά με πολύ χιούμορ, πόσο διαφορετικά πλέον σκουπίζει το καθιστικό με τα παιχνίδια απ΄ότι πριν. Εκεί που ήταν ήρεμη και χαμογελαστή και μετακινούσε ότι έβρισκε, πλέον απλά σπρώχνει με τη σκούπα ότι βρίσκει...

Έξυπνοι τρόποι να τακτοποιήσετε τα παιχνίδια που βρίσκονται στο σαλόνι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια παιχνίδια του παιδιού θα κρατήσετε στο σαλόνι.

Σίγουρα δεν γίνεται να κρατήσετε όλα του τα παιχνίδια, γι' αυτό ζητήστε του να διαλέξει εκείνα που παίζει περισσότερο.

Στη συνέχεια, χωρίστε τα ανά κατηγορίες. Για παράδειγμα, ζητήστε από το παιδί σας να βάλει όλα τα αυτοκινητάκια μαζί και όλους τους δεινόσαυρους μαζί. Έπειτα βρείτε ωραία κουτιά (που θα ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σαλονιού σας) και τοποθετήστε τα μέσα. Π.χ. βάλτε στο ξύλινο κουτί τα αυτοκινητάκια και στο λευκό κουτί τους δεινόσαυρους. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει το παιδί σας σε ποιο κουτί βρίσκεται το κάθε παιχνίδι και σε ποιο κουτί θα τα επιστρέψει μόλις τελειώσει το παιχνίδι μαζί τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved