Tips για μαμάδες: Τρόποι να αφαιρέσετε εύκολα τους κόμπους από τα ρούχα

Tι να κάνετε αν τα ρούχα σας έχουν αποκτήσει κόμπους. 

Tips για μαμάδες: Τρόποι να αφαιρέσετε εύκολα τους κόμπους από τα ρούχα
Bigstock

Έχετε τακτοποιήσει τα χειμωνιάτικα ρούχα στην ντουλάπα και διαπιστώνετε ότι αρκετά από τα αγαπημένα σας πουλόβερ έχουν κόμπους.

Όχι έναν ή δύο αλλά διάσπαρτους σε πολλά σημεία, από τα μανίκια μέχρι μπροστά στο στήθος.

Οι κόμποι δεν περιορίζονται μόνο στα πουλόβερ, καθώς μπορούν να σχηματιστούν επίσης σε παντελόνια, φόρμες, ριχτάρια.

Τι προκαλεί τους κόμπους στα ρούχα

Οι ίνες του υφάσματος αρχίζουν να χαλαρώνουν με τα πλυσίματα και την τριβή, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται κόμποι. Τα συνθετικά υφάσματα και τα ενδύματα που κατασκευάζονται από ένα μείγμα πολλαπλών ινών είναι πιο πιθανό να κάνουν πιο συχνά κόμπους.

Μπορεί, επίσης να παρατηρήσετε ότι οι κόμποι είναι ελαφρώς πιο σκούρoι σε σχέση με το χρώμα του υφάσματος. Αυτό οφείλεται στη βρωμιά και τη σκόνη που διεισδύουν στα μικρά αυτά κομπάκια.

rouxa-lekedes-apo-idrwta.jpg

Πώς να αποτρέψετε τη δημιουργία κόμπων

Όσον αφορά τα ρούχα, ξεκινήστε με τον τρόπο που τα πλένετε. Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες κατά το στύψιμο σε πολλές στροφές. Να τοποθετείτε τα ρούχα στο πλυντήριο πάντα από την ανάποδη. Για εξαιρετικά ευαίσθητα ρούχα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διχτυωτές σακούλες ρούχων για πρόσθετη προστασία. Επίσης, αποφύγετε τη μεγάλη ποσότητα μαλακτικού.

Όσον αφορά το στέγνωμα των ρούχων, αποφύγετε το στεγνωτήριο ειδικά για τα πουλόβερ ή τα πολύ ευαίσθητα. Αν ωστόσο, το χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε υπερφορτώσει.

Πώς να αφαιρέσετε τους κόμπους από το ρούχα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσετε τους κόμπους είναι με μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή υφασμάτων που έχει σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Ορισμένες έχουν πολλαπλές ταχύτητες σχεδιασμένες για διαφορετικούς τύπους υφασμάτων και μια θήκη για να συγκρατούν τους κόμπους.

Επειδή όμως τι πιθανότερο είναι μην έχετε μια τέτοια συσκευή, η μια άλλη πρακτική επιλογή είναι το ξυράφι.

Εφοδιαστείτε με ένα καινούριο ξυράφι, απλώστε σε μια επίπεδη επιφάνεια ή πάνω στη σιδερώστρα το ρούχο που έχει κόμπους και ξεκινήστε προσεκτικά την αφαίρεσή τους με το ξυράφι.

Χρειάζεται προσοχή για να μην κόψετε το ύφασμα. Μόλις ολοκληρώσετε την αφαίρεση των κόμπων, χρησιμοποιήστε ένα ρολό καθαρισμό ρούχων για να μαζέψετε τα χνούδια.

Αρκετά αποτελεσματική αλλά χρονοβόρα είναι και η λύση της αφαίρεσης κόμπων με ψαλιδάκι. Απαιτείται υπομονή γιατί θα πρέπει να έναν έναν κόμπο να τον κόβετε προσεκτικά με το ψαλίδι. Αυτή η λύση ενδείκνυται για λίγους και πιο μεγάλους κόμπους στα ρούχα.

Πηγή: bhg.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved