Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί
Bigstock

Είτε προτιμάτε να αγοράζετε ψωμί κομμένο σε φέτες, είτε φραντζόλα από το αρτοποιείο ή να το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι, ένα είναι σίγουρο: το μπαγιάτικο ψωμί δεν αρέσει σε κανέναν.

Μετά από μερικές ημέρες το ψωμί δεν είναι αφράτο, αρχίζει να τρίβεται και η κόρα του γίνεται ελαστική και μαλακή.

Διατήρηση ψωμιού

Ένας τρόπος να διατηρήσετε περισσότερες μέρες το ψωμί φρέσκο είναι να το βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Τι γίνεται όμως όταν το ξεχάσετε για αρκετές ημέρες μέσα στη σακούλα και πλέον δεν τρώγεται;

psomi.jpg

Μπαγιάτικο ψωμί σαν …φρέσκο

Υπάρχει ένα εύκολο hack για να γίνει το μπαγιάτικο ψωμί τραγανό και αφράτο. Ποιο είναι αυτό; Βρέξτε το ψωμί με νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι και βάλτε το στο φούρνο στους 180 C για 6 έως 10 λεπτά.

Θα διαπιστώσετε ότι το ψωμί μόλις βγει, θα είναι αρκετά μαλακό για να το κόψετε, να το σερβίρετε και να το απολαύσετε. Η γεύση μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο αυτή του φρέσκου ψωμιού, όμως σίγουρα μπορείτε να το φάτε χωρίς πρόβλημα.

Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο υπάρχει και ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλώς τυλίξτε το ψωμί σε μια υγρή πετσέτα και ψήστε στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 10 δευτερόλεπτα. Το ψωμάκι σας είναι έτοιμο.

Caucasian Woman Cutting Slides Of Baguette In Kitchen In Morning. Making Breakfast.

Άλλοι τρόποι χρήσης μπαγιάτικου ψωμιού

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί.

Ένας από αυτούς είναι το φτιάξετε σπιτικά κρουτόν ή τριμμένη φρυγανιά.

Συγκεκριμένα, κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια που έχουν περίπου το μέγεθος των κρουτόν. Τα απλώνετε σε ένα αντικολλητικό ταψί , τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε και προσθέτετε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα κρουτόν τραγανά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο.

Για να μετατρέψετε το μπαγιάτικο ψωμί σε τριμμένη φρυγανιά, στεγνώστε το στο φούρνο, κόψτε το σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας και στη συνέχεια βάλτε τα στο multi. Αλέστε τα καλά και μόλις γίνουν φρυγανιά βάλτε τη σε βάζο.

Έχετε κι άλλες επιλογές καθώς μπορείτε να φτιάξετε με το μπαγιάτικο ψωμί αυγοφέτες (είναι πιο νόστιμες από τις αυγοφέτες με φρέσκο ψωμί), να το προσθέσετε στα μπιφτέκια ή να κάνετε σκορδόψωμο.

Πηγή: brightly.eco

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved