Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το ψωμί του τοστ στο ψυγείο

Γιατι δεν πρέπει να βάζετε το ψωμί του τοστ στο ψυγείο και πώς θα διατηρήσετε το φρέσκο ψωμί για περισσότερες μέρες. 

Tips για μαμάδες: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το ψωμί του τοστ στο ψυγείο

Το ψωμί του τοστ μπορεί να αξιοποιηθεί για αλμυρά και γλυκά σνακ ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Σπάνια λείπει από το σπίτι, βέβαια δεν το αποθηκεύουν όλοι με τον σωστό τρόπο.

Το ψωμί του τοστ είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μένει μαλακό και αφράτο για αρκετές μέρες. Πολλοί είναι αυτοί που αποθηκεύουν το ψωμί στο ψυγείο νομίζοντας ότι έτσι θα διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες μέρες.

Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είναι το ακριβώς αντίθετο. Βάζοντας το ψωμί στο ψυγείο τα μόρια του αμύλου αποσπούν τα μόρια του νερού και αρχίζουν να παίρνουν το αρχικό τους σχήμα με το αποτέλεσμα το ψωμί να αποκτά μία πιο σκληρή υφή. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τον χειμώνα θα παρατηρήσετε ότι το ψωμί μπορεί να μπαγιατέψει ή να «χαλάσει» πιο γρήγορα.

psomi tou tost paidi

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Seriously Low Carb

Tips για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα

Τυλίξτε το σε διάφανη μεμβράνη

Μπορείτε να διατηρήσετε το ψωμί που παίρνετε από τον φούρνο φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα, τυλίγοντάς το με διάφανη μεμβράνη. Αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία και βεβαιωθείτε ότι κάθε φορά που κόβεται μία φέτα, τυλίγετε και πάλι καλά την μεμβράνη.

Εφοδιαστείτε με ψωμιέρα

Η ψωμιέρα προστατεύει το ψωμί από την έκθεση στον αέρα, συνεπώς μέσα σε αυτήν το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα.

Προτιμήστε τα ψωμιά με προζύμι

Το προζύμι περιέχει φυσικά ένζυμα που λειτουργούν ως φυσικά συντηρητικά, για αυτό και το ψωμί με προζύμι διατηρείται φρέσκο για τουλάχιστον πέντε μέρες.

Βάλτε το στην κατάψυξη

Μπορεί το ψυγείο να μην ενδείκνυται για τη συντήρηση του ψωμιού, όμως η κατάψυξη έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Μπορείτε να τυλίξετε το ψωμί με μεμβράνη καλά, ή να το βάλετε σε πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη φορά που θα θέλετε να το καταναλώσετε. Μόλις το βγάλετε και ξεπαγώσει θα είναι σαν φρέσκο.

Με πληροφορίες από insider.com, food-hacks.wonderhowto.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved