Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία της κρεβατοκάμαρας που δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε

Τι θα πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά στην κρεβατοκάμαρά σας

Tips για μαμάδες: Πέντε σημεία της κρεβατοκάμαρας που δεν είναι τόσο καθαρά όσο νομίζετε
Bigstock

Αλλάζετε τα σεντόνια κάθε εβδομάδα, ξεσκονίζετε τη συρταριέρα και τα κομοδίνα, βάζετε σκούπα σε όλη την κρεβατοκάμαρα.

Παρόλα αυτά ξεχνάτε να καθαρίσετε ορισμένα σημεία στα οποία συγκεντρώνονται μικρόβια και σκόνη.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Μαξιλάρια

Δυστυχώς, τα μαξιλάρια συσσωρεύουν γρήγορα βακτήρια, ακάρεα και σκόνη. Τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο εάν δεν πλένονται. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αντιαλλεργικό κάλυμμα για να προστατεύσετε το μαξιλάρι και να αλλάζετε τη μαξιλαροθήκη κάθε λίγες μέρες.

kathariotita-stromatos.jpg

Στρώμα

Στο στρώμα έχει αποδειχτεί ότι συγκεντρώνονται ακάρεα σκόνης, βακτήρια, βρωμιά. Σε μερικά στρώματα αναπτύσσεται ακόμα και μούχλα, ειδικά αν ιδρώνετε πολύ στον ύπνο σας ή ζείτε περιοχή με έντονη υγρασία. Σκουπίστε λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα ενώ μπορείτε να το καθαρίσετε με μαγειρική σόδα.

Πόμολα

Αλήθεια κάθε πότε καθαρίζετε το πόμολο της πόρτας της κρεβατοκάμαράς σας; Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές το αγγίζετε καθημερινά και πόσα μικρόβια συγκεντρώνονται στην επιφάνειά του. Φροντίστε λοιπόν να απολυμαίνετε τα πόμολα όχι μόνο της πόρτας αλλά και της ντουλάπας όσο πιο συχνά μπορείτε.

kathariotita-kouzinas-ti-na-min-kanete1.jpg

Διακόπτες

Όπως και τα πόμολα της πόρτας έτσι και οι διακόπτες συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια από την καθημερινή χρήση. Καθαρίστε τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα συνδυαστικά με τα πόμολα.

Χαλί

Το χαλί του υπνοδωματίου σας χρειάζεται εβδομαδιαίο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και καλό πλύσιμο κάθε λίγους μήνες, ειδικά αν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι. Μια έξυπνη λύση είναι να έχετε δύο μικρά χαλάκια για να τα εναλλάσσεται.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved