Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε και να πλένετε τα παιδικά σεντόνια

Σίγουρα όχι τόσο συχνά όσο πρέπει!

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε και να πλένετε τα παιδικά σεντόνια

Σκεφτείτε όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τα μικρόβια που υπάρχουν στο κορμί και τα ρούχα του παιδιού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακόμη και αν κάνουν ένα μπάνιο, θα κυλιστούν στο πάτωμα, θα κάτσουν στα ριχτάρια του καναπέ και έπειτα θα κρυφτούν κάτω από τα σεντόνια τους.

Πριν δούμε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια στο παιδικό δωμάτιο αξίζει να γνωρίζετε ότι τα δερματικά κύτταρα που αφήνουν πάνω τους κάθε βράδυ είναι αρκετά για να τραφούν 1 εκατομμύριο ακάρεα της οικιακής σκόνης! Σοκαριστικό έτσι; Αν λοιπόν η συχνή αλλαγή των σεντονιών δεν άνηκε στις προτεραιότητες του νοικοκυριού σας, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφθείτε.

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τα σεντόνια; Η απάντηση μοιάζει πολύ πιο απλή απ' όσο φαντάζεστε.

Όπως αναφέρει και το GoodHousekeeping Institute, εξαιτίας των αλλεργιογόνων και των μικροοργανισμών, τα σεντόνια θα πρέπει να πλένονται και να αλλάζονται μια φορά την εβδομάδα.

paidika sentonia 2

Tον χειμώνα θα μπορούσατε να αλλάζετε τα σεντόνια κάθε 15 ημέρες, εφόσον το παιδί κάνει καθημερινά ντους και το καλοκαίρι που τα παιδιά ιδρώνουν πολύ και λερώνονται πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενδεχομένως να πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια συχνότερα και από μία φορά την εβδομάδα. Εξίσου συχνά θα πρέπει να αλλάζεται και η μαξιλαροθήκη τους.

Όσο για τα καλύμματα, τις κουβέρτες, τα παπλώματα και τα ριχτάρια που καλύπτουν το παιδικό κρεβάτι; Αυτά θα πρέπει να πλένονται μια φορά στους 6 μήνες.

Οι πιθανότητες βαριάς βακτηριακής λοίμωξης εξαιτίας των άπλυτων σεντονιών είναι περιορισμένες όμως μπορείτε να τις μειώσετε ακόμα περισσότερο αφήνοντας άστρωτο το κρεβάτι του παιδιού σας το πρωί! Με αυτό τον τρόπο, μειώνεται η υγρασία στα σεντόνια, την οποία χρειάζονται τα ακάρεα και τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν.

Σε ποιες άλλες περιπτώσεις αλλάζουμε σεντόνια πιο σύντομα:

Αν τα παιδιά σας είχαν ένα ξέφρενο βράδυ, έπαιζαν μέχρι αργά στην παιδική χαρά και αποκοιμήθηκαν μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι δεν χρειάζεται να τα ξυπνήσετε για να κάνουν μπάνιο. Βάλτε τα για ύπνο. Θυμηθείτε όμως την επόμενη μέρα να αλλάξετε και πλύνετε τα σεντόνια που ξάπλωσε βρώμικο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved