Tips για μαμάδες: Τι να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε το κρασί στο μαγείρεμα

Όλα τα μυστικά για να χρησιμοποιήσετε σωστά το κρασί στο μαγείρεμα.

Tips για μαμάδες: Τι να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε το κρασί στο μαγείρεμα
Bigstock

Το κρασί δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά και είναι ένα υλικό που κάνει τη διαφορά σε πολλά πιάτα. Βέβαια είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε σωστά για να πετύχετε τη γεύση, το άρωμα, ακόμα και την υφή που θέλετε.

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε.

«Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις»

Δεν χρειάζεται να πάρετε το πιο ακριβό κρασί, αλλά μην φτάσετε στο άλλο άκρο. Συνήθως, τα κρασιά που έχουν πολύ χαμηλή τιμή υστερούν σε γεύση και είναι πιο όξινα από όσο πρέπει. Οι ειδικοί στην κουζίνα συμβουλεύουν να μην βάζετε στο φαγητό ένα κρασί που δε θα πίνατε. Η διαφορά θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Ναι, στο σβήσιμο

Μείνετε πιστή στη συνταγή. Εάν αναφέρει «σβήσιμο με κρασί», τότε σβήστε το φαγητό με κρασί. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι εάν απλώς προσθέσετε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι κρασί και θα δώσει μία πιο φίνα και ανεπαίσθητη γεύση. Βέβαια το αλκοόλ δεν εξατμίζεται εντελώς, οπότε καλό είναι να το γνωρίζετε αυτό σε περίπτωση που θέλετε να το σερβίρετε σε παιδιά.

Χρησιμοποιήστε το την κατάλληλη στιγμή

Το κρασί θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα πρώτα στάδια του μαγειρέματος για να προλάβει να εξατμιστεί. Εάν το βάλετε προς το τέλος είναι πιθανό η γεύση του να επισκιάσει όλο το υπόλοιπο πιάτο.

Επιλέξτε το κατάλληλο κρασί

Εάν δεν ξέρετε ποιο κρασί να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας, κάντε στον εαυτό σας τη σωστή ερώτηση: «με τι κρασί θα πίνατε το συγκεκριμένο φαγητό;».

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, το χοιρινό και τα ψάρια πάνε με λευκό κρασί, ενώ το μοσχάρι με κόκκινο.

Χρησιμοποιήστε το κρασί ως μαρινάδα

Εάν θέλετε να μαλακώσετε και να κάνετε το κρέας ακόμα πιο γευστικό μαρινάρετέ το σε κρασί.

Με τη χρήση, βάζετέ το πάντα στο ψυγείο

Από τη στιγμή που ανοίξετε το μπουκάλι με το κρασί, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα. Αυτό ισχύει, τόσο για τα λευκά, όσο και για τα κόκκινα κρασιά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε όσο κρασί περισσεύει σε παγοθήκες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ακριβή ποσότητα που θέλετε κάθε φορά.

*Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved