Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από το σίδερο

Αν το σίδερο έχει άλατα υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι να το καθαρίσετε.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από το σίδερο

Το σίδερο, ειδικά του ατμού, μετά από αρκετές χρήσεις, συσσωρεύει άλατα τα οποία δυσχεραίνουν το σιδέρωμα.

Αν δεν κάνετε τακτικά αφαλάτωση, θα διαπιστώσετε ότι τα άλατα αποβάλλονται από το σύστημα ατμού με τη μορφή λευκών κηλίδων ( μπορεί και καφέ) ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή του ατμού.

Είναι σημαντικό λοιπόν να καθαρίζετε και να συντηρείτε συχνά το σίδερο καθώς και την πλάκα ώστε να είναι λεία και να μην αφήνει σημάδια στα ρούχα.

Πώς να καθαρίσετε τα άλατα

Χρησιμοποιείστε μπατονέτα

Οι μπατονέτες είναι ιδανικές για καθαρίσετε τις τρύπες ατμού. Βουτήξτε τις σε αποσταγμένο λευκό ξίδι πριν τις χρησιμοποιήσετε ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός.

sidero-kathariotita.jpg

Μουλιάστε μια πετσέτα σε ξίδι

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε την πλάκα σιδήρου είναι να μουσκέψετε μια πετσέτα σε ξίδι και στη συνέχεια να τοποθετήσετε το σίδερο πάνω. Αφήστε το για 30 λεπτά και σκουπίστε το. Η πλάκα θα γίνει σαν καινούρια.

Προσθέστε ξίδι στη δεξαμενή νερού

Εάν έχετε σίδερο ατμού, ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τις οπές ατμού είναι να γεμίσετε τη δεξαμενή νερού με ένα μείγμα από μισό απεσταγμένο λευκό ξίδι και μισό νερό. Θέστε σε λειτουργία το σίδηρο και σιδερώστε πατώντας συνέχεια το κουμπί ατμού μια παλιά πετσέτα. Θα παρατηρήσετε ότι τα άλατα θα βγαίνουν μαζί με το ξίδι.

sidero-poykamis.jpg

Πάστα καθαρισμού σιδήρου με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει τα πάντα, από φούρνους μέχρι πλυντήρια πιάτων . Μπορεί επίσης να καθαρίσει και το σίδερο. Φτιάξτε μια πάστα για την καταπολέμηση των λεκέδων με μόλις δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας νερό. Τρίψτε την πάστα προσεκτικά στη σιδερένια πλάκα, αλλά προσπαθήστε να μην μπει μαγειρική σόδα στις τρύπες του ατμού. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και σιδερώστε μια παλιά πετσέτα για να καθαρίσει τελείως το σίδερο.

Με πληροφορίες από architecturaldigest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved