Άλατα και λεκέδες στην μπανιέρα; Έξυπνα tips για να γίνει πεντακάθαρη (vid)

Πώς θα καθαρίσετε την μπανιέρα σας με υλικά που έχετε σπίτι σας.

Άλατα και λεκέδες στην μπανιέρα; Έξυπνα tips για να γίνει πεντακάθαρη (vid)

Στην μπανιέρα συχνά συσσωρεύονται άλατα, λεκέδες ακόμα και μούχλα.

Όμως, παρά τις προσπάθειες που κάνετε και τα διαφορετικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε, δεν έχετε δει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πριν σας προτείνουμε μερικές λύσεις που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, θα πρέπει να θυμάστε ότι τόσο τα άλατα όσο και οι λεκέδες θα πρέπει να απομακρύνονται μόλις εμφανιστούν. Διαφορετικά, συσσωρεύονται πάνω στην επιφάνεια της μπανιέρας και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Άλλωστε όσο πιο συχνά καθαρίζετε την μπανιέρα τόσο πιο γρήγορα θα φεύγουν οι λεκέδες.

Τρόποι καθαρισμού

Γκρέιπφρουτ με αλάτι

Το οξύ από το γκρέιπφρουτ σε συνδυασμό με το αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς. Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ αφήνει μια ευχάριστη μυρωδιά στο μπάνιο.
Κόψτε το γκρέιπφρουτ στη μέση και ρίξτε πάνω αρκετό αλάτι. Πασπαλίστε με αλάτι και την μπανιέρα που προηγουμένως την έχετε βρέξει. Τρίψτε την μπανιέρα με το γκρέιπφρουτ, απελευθερώνοντας το χυμό στα σημεία που υπάρχει βρωμιά ή μούχλα. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από ένα γκρέιπφρουτ. Τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύντε την μπανιέρα.

Σπρέι ξιδιού

Το ξίδι είναι ελαφρώς όξινο, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση βακτηρίων και λεκέδων. Σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε 1 φλιτζάνι ξύδι και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε την μπανιέρα. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να τρίψετε καλά τα δύσκολα σημεία της μπανιέρας και στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και άλλους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την μπανιέρα σας να αστράφτει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved