Tips για μαμάδες: Εξαφανίστε τα άλατα από τον βραστήρα με ξύδι, χυμό λεμονιού ή μαγειρική σόδα

Κάντε τον βραστήρα σας σαν καινούριο χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνας σας.

Tips για μαμάδες: Εξαφανίστε τα άλατα από τον βραστήρα με ξύδι, χυμό λεμονιού ή μαγειρική σόδα
Bigstock

Σίγουρα έχετε βραστήρα στο σπίτι και τον χειμώνα τον χρησιμοποιείτε ίσως και καθημερινά για να φτιάξετε καφέ ή ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι.

Γενικά, οι βραστήρες δεν χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά το καθάρισμα ή τη συντήρηση. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό τουw. Το πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζετε τα άλατα από τον βραστήρα εξαρτάται από τη σύσταση του νερού που χρησιμοποιείτε, αλλά σε γενικές γραμμές, μία φορά το μήνα θεωρείτε αρκετή.

Πώς να καθαρίσετε τα άλατα από τον βραστήρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Παρακάτω τρεις διαφορετικές μέθοδοι με ξύδι, χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα.

Μέθοδος #1: Με ξύδι

kathariotita-me-xsidi.jpg

Βάλτε στον βραστήρα ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό. Συνολικά το διάλυμα δεν χρειάζεται να ξεπερνάει το 1/3 της χωρητικότητας του βραστήρα. Για παράδειγμα, εάν ο βραστήρας σας είναι χωρητικότητας 1 λίτρου, βάλτε ¼ του φλιτζανιού ξύδι και ¾ του φλιτζανιού νερό.

Στη συνέχεια βάλτε τον βραστήρα σε λειτουργία και μόλις το διάλυμα βράσει αφήστε το να δράσει σε κλειστό βραστήρα για περίπου 20 λεπτά.

Ξεπλύνετε αρκετές φορές τον βραστήρα με καθαρό νερό και ένα θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του.

Μέθοδος #2: Με χυμό λεμονιού

xumos-lemoniou.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Cristina Anne Costello

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος του βραστήρα.

Μόλις το διάλυμα βράσει, κλείστε το βραστήρα και ομοίως με παραπάνω, αφήστε το λεμόνι να δράσει για 20 λεπτά. Αδειάστε το περιεχόμενο και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μέθοδος #3: Με μαγειρική σόδα

Baking Soda In Wooden Bowl On The Table.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως στην καθαριότητα του σπιτιού (θυμηθείτε το άρθρο μας εδώ).

Για να καθαρίσετε τα άλατα από τον βραστήρα βάλτε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και γεμίστε τον βραστήρα με νερό μέχρι τη μέση.

Βράστε το νερό και αφήστε τη μαγειρική σόδα να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Καθαρίστε το εσωτερικό του βραστήρα με ένα σφουγγάρι ή ένα καθαρό πανί.

*Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved